2020-06-06 01:28:58
Φωτογραφία για Απίστευτες δηλώσεις Τραμπ: Επικαλείται τον νεκρό Φλόιντ για τα στοιχεία της ανεργίας
«Είναι μια υπέροχη μέρα για αυτόν, είναι μια υπέροχη μέρα για όλους» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος συνδέοντας την δολοφονία του Αφροαμερικανού Φλόιντ με τα στοιχεία της ανεργίας

Ο Τζορτζ Φλόιντ θα ήταν ευχαριστημένος με τα ισχυρά στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ, δήλωσε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενος τον Αφροαμερικανό που δολοφονήθηκε κατά την διάρκεια της σύλληψής του από την αστυνομία και ενώ τα στοιχεία για την ανεργία των Αφροαμερικάνων βρίσκονται στο υψηλότερο ποσοστό τους σε διαστημα δεκαετίας.

«Ας ελπίσουμε ότι ο Τζωρτζ μας κοιτάζει από εκεί επάνω τώρα και λέει ότι συμβαίνει κάτι σπουδαίο για τη χώρα μας», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο. «Είναι μια υπέροχη μέρα για αυτόν, είναι μια υπέροχη μέρα για όλους».

Στη σύνεχεια ο Τραμπ πρόσθεσε ότι είναι «μεγάλη, υπέροχη μέρα για την ισότητα» χωρίς, όπως σχολιάζει το Bloomberg, να γίνεται σαφές σε τι αναφέρονταν. Επιπλέον το πρακτορείο προσθέτει ότι ενώ η συνολική ανεργία βελτιώθηκε τον Μάιο, το ποσοστό ανεργίας για τους Αφροαμερικανούς κατέγραψε άνοδο ανερχόμενο στο 16,8%.


Νωρίτερα ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι αναμένει ότι η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει από την πανδημία του κορωνοϊού, ακόμη πιο γρήγορα από ό, τι είχε προβλεφθεί, μετά τις σημερινές αναπάντεχες ανακοινώσεις για την ανεργία, προειδοποιώντας παράλληλα για τον κίνδυνο να επικρατήσουν οι Δημοκρατικοί στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Το μόνο πράγμα που μπορεί να μας σταματήσει είναι η κακή πολιτική», δήλωσε ο Τραμπ σε μια θριαμβευτική συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει την εβδομάδα αναταραχής που προηγήθηκε με τις εμπρηστικές δηλώσεις του για τις διαμαρτυρίες ενάντια στην αστυνομική βία που συνεχίζονται σε πολλές πόλεις.

«Η Αριστερά, η κακή πολιτική αύξησης φόρων και πράσινων νέων συμφωνιών», πρόσθεσε διευκρινιστικά.

Η αγορά εργασίας της χώρας ανέκαμψε απροσδόκητα τον Μάιο, με τις θέσεις εργασίας να αυξάνονται κατά 2,5 εκατομμύρια μετά την πτώση των 20,5 εκατομμυρίων τον Απρίλιο που ήταν και η μεγαλύτερη ιστορικά. Το ποσοστό ανεργίας έπεσε στο 13,3% από 14,7%, αψηφώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων ότι θα έφτανε το 19%.

Ο Τραμπ είπε ότι οι αριθμοί αυτοί θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους κυβερνήτες να επιταχύνουν την άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

«Δεν ξέρω γιατί συνεχίζουν το lockdown», είπε. «Εκείνες οι πολιτείες που είναι πιο ενεργητικές στο «άνοιγμα», κάνουν τεράστια δουλειά».

Η οικονομική ανάκαμψη, είπε, «είναι πολύ καλύτερη και από V», αναφερόμενος στη συζήτηση σχετικά με το κατά πόσον η ανάκαμψη θα είναι σχήματος V (δηλαδή απότομη όπως και η πτώση αντίστοιχα) ή θα διαρκέσει περισσότερο.

«Είναι εκπληκτικό και πέρα από κάθε φαντασία!» Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter για την ανακοίνωση για την ανεργία, προτού ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου για το θέμα.

Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μείωση 7,5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στο ποσοστό ανεργίας στο 19%. Κανένας στην έρευνα του Bloomberg δεν προέβλεψε βελτίωση και για τις δύο μετρήσεις.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Land Rover Defender 110
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Land Rover Defender 110
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ