2020-06-06 17:48:59
Φωτογραφία για Ελέγχους σε καταστήματα πραγματοποιεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας μαζί με την ΕΛΑΣ προκειμένου να διαπιστώσει αν τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα, σύμφωνα με όσα η ίδια αναφέρει σε δελτίο τύπου.  Όπως αναφέρει, μέχρι στιγμής έχουν γίνει έλεγχοι σε 55 καταστήματα, και επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 ευρώ για π
Για την επόμενη σχολική χρονιά και το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο μίλησε

στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός τόνισε ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν την 1η Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι το υπουργείο θα είναι έτοιμο για διάφορα σενάρια, τα οποία θα εξαρτηθούν από τι θα πουν οι ειδικοί.

Γενικότερα, όσον αφορά ένα πιθανό άνοιγμα των σχολείων νωρίτερα από ό,τι συνήθως, η υπουργός σημείωσε ότι αυτή είναι μία απόφαση, η οποία δεν έχει ληφθεί ακόμα.

Αναφορικά με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, τα οποία άνοιξαν τις πόρτες τους την 1η Ιουνίου, η κ. Κεραμέως ανέφερε πως υπήρξε μεγάλη προσέλευση μαθητών.

Για την Τρίτη Λυκείου και τις πανελληνίες, σημείωσε ότι τα παιδιά προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με την ύλη που έχουν να διαχειριστούν να είναι μειωμένη.

Ακόμη, το υπουργείο εξετάζει ορισμένες ειδικές ρυθμίσεις, που αφορούν σε μία πιο αποτελεσματική στελέχωση των σχολείων με το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα του μαθήματος της Κοινωνιολογίας και την ενίσχυση της σφαιρικής γνώσης, η κ. Κεραμέως απάντησε: «Η Κοινωνιολογία είναι βασικό μάθημα. Ενισχύουμε ξένες γλώσσες και προσθέτουμε την ερευνητική εργασία».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ