2020-06-08 16:07:13
Φωτογραφία για Έξαλλος ο Τραμπ με τον «ξενέρωτο» Κόλιν Πάουελ
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Κόλιν Πάουελ πρόσφερε σήμερα την υποστήριξή του στον Τζο Μπάιντεν, τον

Δημοκρατικό πρώην αντιπρόεδρο της χώρας, και έγινε έτσι ο πρώτος σημαντικός Ρεπουμπλικανός που στηρίζει δημοσίως τον αντίπαλο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Ο Πάουελ, ο οποίος ηγήθηκε του αμερικανικού στρατού στον Πόλεμο του Κόλπου, το 1991, υπό τον εκλιπόντα τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, και στη συνέχεια διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον νεότερο, δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι «αναποτελεσματικός» και ότι από τότε που ανέλαβε την προεδρία έχει γίνει χειρότερος.

«Δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να στηρίξω αυτή την χρονιά τον πρόεδρο Τραμπ», είπε σε συνέντευξή του στο CNN ο Πάουελ, ο οποίος δεν τον ψήφισε ούτε το 2016.

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει τον Μπάιντεν, ο Πάουελ απάντησε: «Θα τον ψηφίσω».


Ο Πάουελ είπε πως το να απειλεί ότι θα χρησιμοποιήσει στρατιώτες εν ενεργεία εναντίον αμερικανών διαδηλωτών αποδεικνύει ότι ο Τραμπ έχει ξεφύγει από τα συνταγματικά όρια.

Η απάντηση του Τραμπ στον άλλοτε ήρωα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ήταν η εξής:

«Ο Κόλιν Πάουελ, ένας πραγματικά ξενέρωτος που ήταν πολύ υπεύθυνος στο να μας βάλει στους καταστροφικούς πολέμους της Μέσης Ανατολής, μόλις ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει τον άλλο ξενέρωτο, τον Κοιμισμένο Τζο Μπάϊντεν. Δεν είχε πει ο Πάουελ ότι στο Ιρακ υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής; Δεν υπήρχαν αλλά πήγαμε σε ΠΟΛΕΜΟ!»
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ