2020-06-08 16:13:34
Φωτογραφία για Ρωσία: Γερμανοί νεοναζί εκπαιδεύονται στα εκρηκτικά σε μυστηριώδες στρατόπεδο
Λίγο έξω από την Αγία Πετρούπολη και υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, νεοναζί από τη Γερμανία και τη Βόρεια Ευρώπη εκπαιδεύονται εντατικά στη χρήση όπλων και εκρηκτικών από Ρώσους παραστρατιωτικούς. Το μυστηριώδες κέντρο εκπαίδευσης ονομάζεται «Παρτιζάν». Το έαν η ανώτατη πολιτική ηγεσία της Ρωσίας έχει γνώση για τη λειτουργία του, είναι κάτι που παραμένει ασαφές.

Οι εκπαιδευόμενοι κομάντο ασκούνται σκληρά βάσει του καθημερινού προγράμματος. Η προετοιμασία για τους επίδοξους αδίστακτους εκτελεστές στο όνομα του ναζισμού, αυτούς που θα παλέψουν με τη «σάπια και διεφθαρμένη» -όπως εκείνοι τη θεωρούν- δυτική κοινωνία, θυμίζει ταινία τύπου «Μαθήματα αμερικανικής ιστορίας». Αν και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πιο ταιριαστός τίτλος ενός φανταστικού φιλμ για ό,τι συμβαίνει πίσω από το φράχτη του στρατοπέδου «Παρτιζάν» θα μπορούσε να είναι το σύνθημα που επαναλαμβάνουν ακατάπαυστα οι εκπαιδευόμενοι: «Η τελική μάχη».


Η καθημερινή άσκηση διαρκεί τουλάχιστον 9 ώρες και οι εκπαιδευτές είναι Ρώσοι παραστρατιωτικοί, βετεράνοι βρώμικων συρράξεων, όπως η κατάπνιξη της τσετσενικής εξέγερσης, της ουκρανικής κ.ο.κ. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν την εξοικείωση των νεοναζί με τη χρήση εκρηκτικών, το χειρισμό όπλων χειρός και πολυβόλων, σκοποβολή, μάχη σώμα με σώμα με μαχαίρι κ.λπ.

Εννοείται ότι το έρπειν σε λάσπη και χιόνι, οι πορείες σε δύσβατα εδάφη με πλήρη εξάρτυση, οι αγριοφωνάρες, οι απειλές και οι ταπεινώσεις, η σπαρτιάτικη διαβίωση αποτελούν όλα στοιχεία του προγράμματος.

Το στρατόπεδο «Παρτιζάν» αποτελεί τη «σχολή ευελπίδων» στην οποίαν ονειρεύεται να φοιτήσει κάθε φανατικός νεοναζί. Λειτουργεί από το 2014 και φιλοξενεί κατά το πλείστον άτομα από τη Γερμανία, αν και υπάρχουν αρκετοί Σκανδιναβοί.

Σύμφωνα με τον Νέιθαν Αλεξάντερ Σέιλς, τον επικεφαλής συντονιστή αντι-τρομοκρατίας για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης «τα άτομα που διαχειρίζονται το κέντρο εκπαίδευσης 'Παρτιζάν' είναι στελέχη της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης 'Ρωσικό Κίνημα Ράιχ'. Ο στόχος της οποίας είναι να επιβάλει την 'κυριαρχία της λευκής φυλής' δια της ένοπλης βίας».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ