2020-06-08 17:19:27
Φωτογραφία για Μύκονος: Έφοδος στα μπιτς μπαρ του νησιού για να κρατηθούν οι αποστάσεις
«Σιωπητήριο» στις παραλίες και στα μπαρ στη χώρα προσπάθησαν να επιβάλουν οι αστυνομικές Αρχές μετά τις εικόνες συνωστισμού - Έφοδος και στο Nammos

Είναι αλήθεια ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες από το Alemagou στην παραλία της Φτελιάς, το απόγευμα του Σαββάτου, τρόμαξαν τους λοιμωξιολόγους και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας. Εκατοντάδες κόσμου συνωστίζονταν πάνω στην άμμο και γύρω από το κεντρικό μπαρ του καταστήματος, ενώ οι υπάλληλοι είχαν κατεβασμένες τις μάσκες, προσπαθώντας να ακούσουν τις παραγγελίες των πελατών που δεν ακούγονταν λόγω των ντεσιμπέλ. Αυτό ακριβώς που φοβόντουσαν οι επιστήμονες, δηλαδή, την μεταφορά σταγονιδίων από τις φωνές, σε συνδυασμό με τον συγχρωτισμό.

Γι’ αυτό και η παρέμβαση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά ήταν άμεση. Μάλιστα το θέμα έφτασε σε χρόνο μηδέν και στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος έδωσε εντολή να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.


Το βράδυ του Σαββάτου, αστυνομικοί του Α.Τ Μυκόνου πραγματοποίησαν επισκέψεις σε δημοφιλή μπαρ της Χώρας, όπου υπήρχε συνωστισμός, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες τους να ζητήσουν από τον κόσμο να αποχωρήσει, διαφορετικά θα κινδύνευαν με επιβολή τσουχτερών προστίμων, ακόμη και με λουκέτο, όπως συνέβη με το Alemagou. Πράγματι, γύρω στη 01.30, ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί και τα μαγαζιά να χαμηλώνουν τη μουσική.

Το απόγευμα της Κυριακής, άνδρες του Α.Τ Μυκόνου πήγαν στο Nammos, όπου ήταν να πραγματοποιηθεί πάρτι. Αν και ο κόσμος ήταν λιγότερος σε σχέση με το Alemagou και οι υπεύθυνοι της επιχείρησης είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν μέχρι και ειδικό φυλλάδιο στα τραπέζια που εξηγούσε στους πελάτες, πως θα έπρεπε να συμπεριφέρονται κατά την διάρκεια του event, οι αστυνομικοί ζήτησαν την ακύρωση της εκδήλωσης προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Nammos προς τους πελάτες του, σε κάθε τραπέζι επιτρέπονταν έως και έξι άτομα, τα τραπέζια θα έπρεπε να βρίσκονται σε απόσταση 1,5 μέτρου το ένα από το άλλο, ενώ απαγορευόταν στο κόσμο να καθίσει στο μπαρ. Παρ’ όλα αυτά η μουσική χαμήλωσε και το πάρτι δεν πραγματοποιήθηκε.

Το βράδυ της Κυριακής κάποια μπαρ στη Χώρα κατέβασαν ρολά, φοβούμενοι τα χειρότερα. Λόγω της κοσμοσυρροής και των ελάχιστων τ.μ που διαθέτουν τα καταστήματα τους, ήταν αδύνατον να ελέγξουν τον κόσμο και έτσι προτίμησαν να μην ανοίξουν. Γεγονός πάντως είναι ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες επιδοκίμασαν την παρέμβαση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας να σφραγίσει το μπιτς μπαρ Alemagou στη Φτελιά.

«Κάναμε τέσσερις μήνες καραντίνα και ξεκινήσαμε σιγά, σιγά για να μην χαλάσουμε το προφίλ της χώρας μας και του νησιού μας, προστατεύοντας την δημόσια υγεία και θα μας πάρουν στο λαιμό τους, δυο – τρία μαγαζιά που δεν σεβάστηκαν την κατάσταση μας;» διαμαρτύρονται οι Μυκονιάτες. Μάλιστα δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ακολουθήσουν την πρόταση των ιδιοκτητών του μπιτς μπαρ στη Φτελιά, να κλείσουν τα μαγαζιά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το λουκέτο στην επιχείρηση τους.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ