2020-06-09 13:39:20
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Εντατικοί έλεγχοι & πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο – Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου με Μητσοτάκη
 

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο την εξέταση των δεδομένων σχετικά με τον κορονοϊό στη χώρα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ενόψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο θα υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων και θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χαρδαλιάς μετά την τηλεδιάσκεψη δήλωσε πως «τα πρωτόκολλα προβλέπουν τι πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση. Εμείς τρέχουμε αλγόριθμους σχεδόν κάθε μέρα. Υπάρχουν τα χειρότερα σενάρια που προβλέπουν και lockdown και τα πάντα». Και συνέχισε: Από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι στην διαχείριση μιας πανδημίας με τα χαρακτηριστικά αυτά υπάρχουν σενάρια τα οποία είτε είναι υπερτοπικού χαρακτήρα είτε εθνικού χαρακτήρα. Αυτή την στιγμή έχουμε περάσει σε μια φάση που δεν συζητάμε ποτέ για οριζόντια σενάρια και πάντα μιλάμε για υπερτοπικού χαρακτήρα σενάρια».


Το ΕΣΥ οργανώνεται

Εκτενής αναφορά έγινε για τον τρόπο οργάνωσης του συστήματος Υγείας ενόψει του καλοκαιριού. Μάλιστα αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΠΥ Μάριος Θεμιστοκλέους και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μάχη στο PRIME TIME...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η μάχη στο PRIME TIME...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ