2020-06-10 12:02:06
Φωτογραφία για Θρίλερ με ύποπτο πλοίο ανοιχτά της Λιβύης που συνοδεύουν τουρκικά πολεμικά
Εμπορικό πλοίο με σημαία Τανζανίας που φέρεται να ξεκίνησε από την Τουρκία και πλέει προς την Λιβύη συνοδευόμενο από τρεις τουρκικές φρεγάτες, «παρακολουθεί» η ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρίσκεται στη Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΕ «IRINI».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες εκτιμούν ότι το το φορτηγό πλοίο μεταφέρει στρατιωτικό υλικό στη Λιβύη.

Νοτιοδυτικά της Κρήτης και ενώ το ύποπτο πλοίο έπλεε προς τη Λιβύη, ο Ιταλός Επιχειρησιακός Διοικητής της επιχείρησης IRINI έδωσε εντολή απονήωσης του ελικοπτέρου Aegean Hawk Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού από την ελληνική φρεγάτα προκειμένου να πλησιάσει το πλοίο, με ονομασία «Cirkin».

Σε κοντινή απόσταση το πλήρωμα του ελικοπτέρου επιχείρησε να ελέγξει το εμπορικό, αρχικά μέσω ασυρμάτου, ωστόσο έλαβε απάντηση από τουρκική φρεγάτα η οποία γνωστοποίησε ότι «το πλοίο βρίσκεται υπό κρατική προστασία της Τουρκίας».

Ο Επιχειρησιακός Διοικητής από το Στρατηγείο της Ρώμης διέταξε το πλήρωμα του ελικοπτέρου να επιστρέψει στην φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» και η δεύτερη εντολή ήταν το Ελληνικό πλοίο να γίνει «σκιά» του ύποπτου εμπορικού και των συνοδών πλοίων.

Πρόκειται για σαφή ένδειξη κατάφωρης παραβίασης των ψηφισμάτων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, σημειώνουν στρατιωτικές πηγές.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ