2020-06-10 15:11:54
Φωτογραφία για Κορωνοϊός - Δραματική ομιλία Φάουτσι: Ο χειρότερος εφιάλτης μου...
Πριν λίγους μήνες, κανείς δεν ήταν σε θέση να προβλέψει το εφιαλτικό σενάριο μίας πανδημίας. Κανείς δεν γνώριζε τις συνέπειες, το εύρος, την εξέλιξη, τη μάχη σε όλα τα μέτωπα, τις χαμένες ζωές, το lockdown σε κοινωνία, οικονομία, υγεία. Σήμερα, μετά από τέσσερις μήνες, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια νοσούντες, με τις οικονομίες να βυθίζονται στο χάος και χωρίς φάρμακο και εμβόλιο, η πανδημία του νέου κορωνοϊού μοιάζει ανίκητη. Ο ειδικός λοιμοξιολόγος του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, έκρουσε για ακόμα μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου, χαρακτηρίζοντας την πανδημία «τον χειρότερο εφιάλτη» του και προειδοποίησε ότι «δεν είμαστε κοντά στο τέλος του».

Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων εξέφρασε την απόλυτη ανησυχία του καθώς οι Πολιτείες των ΗΠΑ άρουν η μία μετά την άλλη τους περιορισμούς, την ίδια στιγμή που μαζικές διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε δεκάδες πόλεις εξαιτίας της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη.


«Σε μια περίοδο τεσσάρων μηνών, έχει καταστρέψει ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Φάουτσι κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εμφάνισης σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Καινοτομίας Βιοτεχνολογίας. «Και δεν έχει τελειώσει ακόμα», προσθέτει.

Δείτε απόσπασμα της ομιλίας του Δρ. Άντονι Φάουτσι:

Ο Φάουτσι τόνισε ότι υπάρχει ακόμα ένας κόσμος αβεβαιότητας γύρω από τον ιό, για το πώς εξαπλώνεται και επηρεάζει τον οργανισμό. Είπε ότι η COVID-19 είναι πολύ πιο περίπλοκη από τον ιό HIV (Έιτζ), έναν ιό που πέρασε στην καριέρα του μελετώντας, λόγω των διαφορετικών επιπέδων σοβαρότητας στις λοιμώξεις, από ασυμπτωματικούς φορείς, έως ασθενείς που εμφανίζουν θανατηφόρες καταστάσεις.

«Ω Θεέ μου», πρόσθεσε ο Φάουτσι, «πού θα τελειώσει; Είμαστε ακόμα στην αρχή της κατανόησής του» και τόνισε πως τα εμβόλια θα είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι ένα αντίδοτο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

«Περιμένω περισσότερα από ένα εμβόλια, διότι θα χρειαστούμε δόσεις για όλον τον κόσμο. Δισεκατομμύρια δόσεις», δήλωσε, εκφράζοντας μία κραυγή αγωνίας, προκειμένου ο κόσμος να παραμείνει σε εγρήγορση και να μην πιστέψει ότι απλώς ήταν ένα εφιαλτικό όνειρο και πέρασε.

«Στις ΗΠΑ πρέπει να επικεντρώσουμε στους αφροαμερικανούς, καθώς έχουν μεγαλύτερο ποσοστό θέσεων εργασίας που δεν είναι γραφείου, ώστε να μπορούν να προβούν σε τηλεργασία. Είναι εκεί έξω. Κάνουν πολλά πράγματα σωματικά όπου πρέπει να αλληλεπιδρούν », τόνισε ο Φάουτσι.

Ο Φάουτσι μίλησε και για την ανάγκη εφαρμογής ελέγχων στις τιμές των επικείμενων εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό. «Είναι μια βιομηχανία με γνώμονα το κέρδος».

Τις τελευταίες ημέρες, μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων, παρατηρείται μία αύξηση των νέων κρουσμάτων. Αυτό δείχνει ότι ο νέος κορωνοϊός περιορίζεται μόνο με την αποφυγή του συνωστισμού και την τήρηση των μέτρων καθαριότητας, αν δεν επιθυμεί μία κοινότητα να επανέλθει στην ολική καραντίνα. Ο Δρ. Φάουτσι μίλησε αντίθετα από τη γραμμή του Λευκού Οίκου και του Ντόναλντ Τραμπ. Μίλησε ως γιατρός και επιστήμονας. Είπε ότι ο κίνδυνος είναι τεράστιος, είναι ένας εφιάλτης και ότι μόνο με εμβόλιο θα ανακοπεί η καταστροφική του πορεία. Ο νέος κορωνοϊός είναι εδώ, είναι θανατηφόρος, είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και δεν σκοπεύει να φύγει, αν δεν «σβήσει» όπως οι άλλες πανδημίες μέσω ενός εμβολίου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ