2020-06-10 15:37:53
Φωτογραφία για Ruf CTR2 Sport
Η Ruf είναι υπεύθυνη για ορισμένες από τις πιο extravagant εκδόσεις της Porsche 911,

που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον κόσμο των βελτιώσεων. Μία από αυτές είναι και η CTR2 Sport, ένα μοντέλο που δημιουργήθηκε επάνω στην 911 Turbo (993) και παρουσιάστηκε το 1996. Η συγκεκριμένη έκδοση που βλέπετε στις φωτογραφίες αποτελεί το πρώτο από τα 16 μοντέλα που παρήχθησαν από την Ruf, ενώ στο βιογραφικό της έχει και την συμμετοχή στην διάσημη ανάβαση του Pikes Peak, κατακτώντας μάλιστα τη δεύτερη θέση.

Αυτός είναι και ο λόγος που διαθέτει ένα διαφορετικό bodykit σε σχέση με την «απλή» CTR2, όπως το εμπρός εκτεταμένο splitte, τη ρυθμιζόμενη διπλή πίσω αεροτομή, καθώς και την εκτενή χρήση kevlar σε εμπρός καπό και πόρτες.

Και μετά υπάρχει ο κινητήρας. Ενώ η βασική έκδοση CTR2 διέθετε το flat-six μοτέρ της 911 Turbo, το οποίο μετά την τοποθέτηση διπλών turbo της ΚΚΚ, απέδιδε 528 PS, η Sport χάρη στις μπιέλες τιτανίου και το ελαφρύτερο βολάν (σφόνδυλο) έφτανε στην αγωνιστική της βερσιόν τους 711 ίππους και τα 779 Nm ροπής. Προσθέστε και την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων για να καταλάβετε την δυναμική του μοντέλου.


Να αναφερθεί ότι το μοντέλο που δημοπρατείται από τον οίκο RM Sotheby’s σε τιμή ανάμεσα στις 640.000-720.000 ευρώ έχει συμμετάσχει σε δεκάδες εκδηλώσεις και αγώνες σε ΗΠΑ και Καναδά. Επίσης ο προηγούμενος ιδιοκτήτης Steve Beddor «επισκέφτηκε» την Ruf, καθώς έπρεπε να τοποθετηθεί σιλανσιέ στην εξάτμιση και νέο σύστημα υδρόψυκτου ψεκασμού , με την ιπποδύναμη να μειώνεται στους 600 ίππους.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ