2020-06-10 17:33:01
Φωτογραφία για Ευφυής Γεωργία: Η σύγχρονη ανάγκη του πρωτογενούς τομέα
Άρθρο του Χρήστου Σαλτογιάννη

Γεωπόνος-Τμήμα Υποστήριξης 

Υπηρεσιών Ευφυούς Γεωργίας

NEUROPUBLIC AE

 

  Η διάβρωση των εδαφών, η μόλυνση των υδάτων σε συνδυασμό με την υπεράρδευση, η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων, τα ακραία και έντονα καιρικά φαινόμενα και γενικά η ρύπανση του περιβάλλοντος και των αγροτικών οικοσυστημάτων είναι σήμερα τα μεγαλύτερα προβλήματα για τον αγροτικό τομέα.

   Ακόμη, σε συνδυασμό με την απαίτηση για ασφαλή, οικονομικά και ποιοτικά προϊόντα (τρόφιμα) δημιουργεί ένα νέο τοπίο για το μέλλον της γεωργίας και γενικότερα του αγροδιατροφικού τομέα.

   Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.) στοχεύει σήμερα στην υιοθέτηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου αγροτικής διαχείρισης, που θα σέβεται το περιβάλλον και ταυτόχρονα θα προσφέρει τρόφιμα υψηλής θρεπτικής και ποιοτικής αξίας. Θέτει σε πρώτη προτεραιότητα μεταξύ άλλων την ενίσχυση της μέριμνας για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, την προώθηση της ευφυούς γεωργίας (έξυπνη και ανθεκτική) δηλαδή τη γνώση και την καινοτομία μέσω των συμβουλευτικών υπηρεσιών, το δίκαιο εισόδημα και την επισιτιστική ασφάλεια.


   Όλα τα παραπάνω δημιουργούν νέες ανάγκες και συνθήκες στον αγροτικό κόσμο. Οι αγρότες χρειάζονται έξυπνες και σωστές συμβουλές καθ׳ όλη τη καλλιεργητική περίοδο. Συμβουλές που έχουν να κάνουν με τη φυτοπροστασία, τη λίπανση, την άρδευση και για κάθε τι που επηρεάζει τη παραγωγή και συνεπώς το εισόδημα τους.  

Η Ευφυής Γεωργία είναι η λύση όλων αυτών. Είναι η σύγχρονη ανάγκη του πρωτογενούς τομέα.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ