2020-06-10 22:43:46
Φωτογραφία για Η κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου απαντά: Δεν διέσπειρα τον κορωνοϊό, δεν έκανα πάρτι
Η κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου και του επιχειρηματία Τάκη Μπέτα, Χριστιάνα Μπέτα, είναι η φοιτήτρια που φέρεται να διοργάνωσε κάλεσμα σε βίλα στο Πανόραμα

Θεσσαλονίκης, στο οποίο φέρεται να κόλλησαν κορωνοϊό κάποιοι από τους προσκεκλημένους, κυρίως νέοι άνθρωποι - Η απάντησή της μέσω του δικηγόρου της

Τη δική της απάντηση μέσω του δικηγόρου της έδωσε η κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου μετά το ντόρο που προκλήθηκε ότι η νεαρή φοιτήτρια φέρεται να διοργάνωσε κάλεσμα σε βίλα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, στο οποίο φέρεται να κόλλησαν κορωνοϊό κάποιοι από τους προσκεκλημένους, κυρίως νέοι άνθρωποι που ανήκουν στην ελίτ της συμπρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της Τέλλος Αγαπηνός «ουδέποτε διοργάνωσε πάρτι και ουδέποτε διέσπειρε τον COVID-19».

Μάλιστα ο κ. Αγαπηνός κάνει λόγο για άδικη κατασυκοφάντηση της νεαρής εντολέως του και προειδοποιεί με προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Αναφέρει πάντως στην ανακοίνωσή του ότι η κόρη της δημοφιλούς τραγουδίστριας «νόσησε και θεραπεύτηκε από τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο ούσα ασυμπωματική από τις αρχές του Μαΐου».


Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου της κόρης της Νατάσας Θεοδωρίδου, Χριστιάνας Μπέτα:

«Αναφορικά με τα αναληθή δημοσιεύματα με τίτλο «Η κόρη της Θεοδωρίδου, Χριστιάνα Μπέτα διέσπειρε τον κορονοϊό σε πάρτι στη Θεσσαλονίκη» αναφέρω τα κάτωθι:

1. Η εντολέας μου ουδέποτε διοργάνωσε πάρτι και ουδέποτε διέσπειρε τον ιό COVID-19 σε καλεσμένους της όπως αναληθώς αναφέρεται στο σύνολο του ηλεκτρονικού Τύπου σήμερα.

2. Η εντολέας μου αποτελεί αριστούχο φοιτήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου, όπου βρισκόταν κατά τις αναφερόμενες ημερομηνίες των υποτιθέμενων δεξιώσεων που τις καταλογίζονται.

3. Η εντολέας μου αδίκως κατασυκοφαντείται ότι διέσπειρε τον ιό COVID-19 στη χώρα μας καθότι νόσησε και θεραπεύτηκε από τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο ούσα α-συμπωματική από τις αρχές του Μαΐου, ήτοι ένα μήνα πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, την 01/06/2020, Σημειώνεται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 289 χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα και 40.883 θάνατοι.

Αντιλαμβάνεται κανείς τη σοβαρότητα των συκοφαντιών που εξαπολύονται εις βάρος της κ. Μπέτα και της οικογενείας της αναφορικά με ένα τόσο ευαίσθητο ιατρικό ζήτημα, το οποίο η ίδια υπέμεινε μόνη της σε μία χώρα που έχει σημειώσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

4. Η εντολέας μου ουδέποτε παραβίασε τον εγκλεισμό της ούτε βρίσκεται σε ιχνηλάτηση των επαφών της κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ούτε της επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για παραβίαση της καραντίνας ούτε έχουν αρχίσει δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους μετέχοντες του υποτιθέμενου πάρτι . Όλα τα ανωτέρω αποτελούν αποδεδειγμένα ψεύδη καθότι η εντολέας μου έχει προβεί σε τεστ αντισωμάτων στην Ελλάδα, σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες της επιβεβαίωσαν ότι έχει αντισώματα της ασθένειας από την οποία είχε νοσήσει και είχε θεραπευτεί προ ενός μηνός.

5. Όλες δε οι υποτιθέμενες δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι συγγενικά της πρόσωπα νοσηλεύονται στη εντατική αποτελούν αισχρά ψεύδη και αντιβαίνουν σε κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία, καθότι ουδείς επικοινώνησε με την ίδια ή τους συγγενείς της ώστε να τα διασταυρώσει, ως όφειλε.

6. Η εντολέας μου σεβόμενη την ανησυχία του κοινού για το κρίσιμο ζήτημα της διασποράς του ιού COVID-19 και προφυλάσσοντας το κοινό από την διασπορά ψευδών ειδήσεων που ήδη έχουν προκαλέσει πανικό στην κοινότητα της Θεσσαλονίκης αδίκως (τουλάχιστον κατά το βαθμό που την αφορά και την εμπλέκει) ενημερώνει τους συντάκτες δημοσιογράφους για τα ανωτέρω αδιαμφισβήτητα γεγονότα ώστε να πράξουν τα δέοντα αποσύροντας τα αναφερόμενα ανακριβή δημοσιεύματα και αποκαθιστώντας μέσω της παρούσας την αλήθεια, θέτει δε τον εαυτό της στη διάθεσή τους για προσωπική επικοινωνία οιαδήποτε στιγμή. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα καταστεί προφανής ο σκοπός κερδοσκοπίας διά της διασποράς αναληθών γεγονότων, ενώ σημειώνεται ότι η ανωτέρω συμπεριφορά τιμωρείται αυστηρά από το άρθρο 191 του νέου Ποινικού Κώδικα: «Διασπορά ψευδών ειδήσεων» : 1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή».

Παράλληλα, ο έτερος δικηγόρος της οικογένειας της φοιτήτριας Βαγγέλης Ζαμπίτης, διευκρινίζει τα ακόλουθα, με αφορμή τα επίμαχα δημοσιεύματα: «Η οικογένεια υποχρεώνεται να προβεί σε μία αποκαταστατική της αλήθειας ανακοίνωση, καθώς σημερινά (10.06.2020) δημοσιεύματα στον τύπο και το διαδίκτυο ήσαν στα κρίσιμα σημεία τους αναληθή. Εκφράζει καταρχήν την έντονη απαρέσκειά της για το επίπεδο των αρχικών δημοσιευμάτων, τα οποία θα ήσαν παντελώς διαφορετικά ( και πιθανότατα δεν θα είχαν γίνει καθόλου ) εάν οι συντάκτες τους, τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία και το νόμο, έκαναν μία απλούστατη, στοιχειώδη, διασταύρωση της “είδησης”, η οποία δυστυχώς αναπαρήχθη ακρίτως εν συνεχεία, χωρίς διασταύρωση και πάλι αλλά και με ακόμη περισσότερες στρεβλώσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Η αλήθεια λοιπόν έχει ως εξής : Η φοιτήτρια – κόρη της οικογενείας έφθασε στη Θεσσαλονίκη, στις 02.06.2020 και αμέσως υπεβλήθη σε τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Στη συνέχεια, με πρωτοβουλία του πατέρα της, (υπεβλήθη) και σε δεύτερο, μοριακό, το οποίο βγήκε θετικό, με πολύ χαμηλό ιικό φορτίο, κατ’ ουσίαν ακίνδυνο παντελώς για μετάδοση, λόγος για τον οποίον ήταν απολύτως ασυμπτωματική. Ο ΕΟΔΥ, στον οποίον αναφέρθηκαν από την πρώτη στιγμή τα παραπάνω, της συνέστησε 14ήμερη καραντίνα, την οποία τηρεί στο ακέραιο, πληροφορώντας την συγχρόνως πως δεν διατρέχει κίνδυνο να νοσήσει ούτε και να μεταδώσει τη νόσο.

Είναι ψευδές ότι της επεβλήθη οποιοδήποτε πρόστιμο (5.000 ευρώ ή άλλο) ή ότι την επισκέφθηκαν οι Αρχές. Δεν διοργανώθηκε επίσης κανένα πάρτι (με 30 μάλιστα καλεσμένους), ούτε στο σπίτι της στο Πανόραμα, ούτε αλλού και βεβαίως ούτε και στον οικισμό Σταυρονικήτα, όπου σημειωτέον δεν έχει καν σπίτι εκεί η οικογένεια. Σήμερα, μόλις, έγινε γνωστό στην οικογένεια ότι είχε διοργανωθεί ένα πάρτι στο Πανόραμα, στις 31.05.2020, από άγνωστο όμως στην οικογένεια πρόσωπο, και πάντως πριν την έλευση της κόρης τους, στις 02.06.2020, και παρά ταύτα κάποιοι απέδωσαν το πάρτι αυτό, παντελώς ψευδώς, στην κόρη τους.

Είναι ψευδές επίσης πως συγγενικό πρόσωπό της εισήχθη για νοσηλεία σε νοσοκομείο της πόλης, καθώς τα ελάχιστα άτομα με τα οποία ήρθε αυτή σε επαφή, όπως βεβαίως και οι οικείοι της, έχουν υποβληθεί ήδη σε τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν βγει αρνητικά.

Μετά από τα παραπάνω, γίνεται ευχερώς αντιληπτό ότι πρόκειται για μίαν αναληθή είδηση που σπιλώνει βάναυσα και αδίκως συνειδήσεις και υπολήψεις όχι μόνον της ίδιας τη νεαρής φοιτήτριας αλλά και των οικείων της. Η οικογένεια επιφυλάσσεται αυτονόητα για κάθε δικαίωμά της εάν ιδίως δεν υπάρξει άμεση αποκατάσταση».
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ