2020-06-10 23:23:17
Φωτογραφία για Fiat 500e Fiat 500e Cabrio
Με την πλούσια εξοπλισμένη έκδοση La Prima, κάνει ντεμπούτο το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 που θα έχει αυτονομία 322 χιλιόμετρα, ενώ επίσης θα είναι και το πρώτο ηλεκτρικό 4θέσιο cabrio στην ανάλογη έκδοση.

Η Fiat επιβεβαίωσε πως είναι έτοιμη για να λανσάρει την ηλεκτρική εκδοχή του 500, ξεκινώντας με την έκδοση La Prima που θα είναι η κορυφαία σε εξοπλισμό. Μέσα στο 2021 που αναμένεται να δούμε το μοντέλο και σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές, θα υπάρξουν και πιο οικονομικές εκδόσεις.

Εκτός του ότι πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Fiat, το 500e θα είναι και το πρώτο του είδους που θα διατίθεται σε ανοιχτή έκδοση. Το στυλ του νέου μοντέλου θα παραμείνει όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες σχεδόν αναλλοίωτο, με τις επεμβάσεις να αφορούν περισσότερο έναν εκσυγχρονισμό της εικόνας και όχι εκ βάθρων αλλαγές. Η πλατφόρμα ωστόσο, είναι νέα και βάσει αυτής, το νέο 500e θα έχει και μεγαλύτερες ελαφρώς διαστάσεις σε σχέση με ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Η νέα πλατφόρμα, έχει προσφέρει 6 εκατοστά αύξηση στο μήκος και το πλάτος, ενώ το μεταξόνιο είναι κατά 2 εκατοστά αυξημένο.


Η Fiat έχει εξασφαλίσει αυξημένη αυτονομία για το μικρό της αυτοκίνητο, μια και η μπαταρία των 42 kWh δίνει επάρκεια ισχύος για να καλύψει κάποιος έως και 320 χιλιόμετρα. Επιπλέον, για τη χρήση ταχυφορτιστή οι προδιαγραφές κάνουν λόγο για πλήρωση του 80% των μπαταριών σε μόλις 35 λεπτά της ώρας. Όπως και στην περίπτωση του cabrio, έτσι και στο hatchback η έκδοση La Prima του νέου ηλεκτρικού 500 προσφέρεται με το σύστημα easyWallbox, το οποίο συνδέεται με το οικιακό δίκτυο μέσω απλής πρίζας.

Το σύστημα συνοδεύεται από καλώδιο τύπου “Mode 3” που επιτρέπει τη φόρτιση στο σπίτι ή σε δημόσιο φορτιστή με ισχύ φόρτισης έως 11kW. Η μέγιστη ισχύς που αποδίδει το ηλεκτρικό μοτέρ του 500e είναι 118 ίπποι (είναι η δυνατότερη εκδοχή του 500 μέχρι στιγμής- των Abarth εξαιρουμένων). Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 9,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 140 χλμ./ώρα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ