2020-06-11 21:23:20
Φωτογραφία για Και όταν φοβόμαστε αγαπητά μου παιδιά τί λέμε; Παναγίτσα μου. Αυτό είναι πίστη,αυτό είναι πραγματικά δύναμη
Η τελευταία προειδοποίηση του Αγίου Πορφυρίου στην Αθηνά Σιδέρη

Ερώτηση μαθήτριας: Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που σας είπε ο Άγιος Πορφύριος;

Αθηνά Σιδέρη: Μάλιστα. Πολύ ωραία ερώτηση. Η συμμαθήτριά σας εδώ ρωτά, ποιό είναι το τελευταίο θέμα που μας είπε ο Άγιος Πορφύριος λίγο πριν φύγει για το Άγιον Όρος να κοιμηθεί.

Πραγματικά, κατά την πορεία της βιωτής μου, για 12 χρόνια τον γνώρισα παιδιά, αλλά κατά την ομολογία του Αγίου Πορφυρίου με ήξερε 25 χρόνια πριν εγώ τον γνωρίσω. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ήξερε όλη μου τη ζωή. Μου έδωσε την ευκαιρία και την άδεια και μου είπε, θα γυρίζεις να μιλάς σε όλον τον κόσμο. Μου είπε το εξής:

Θα ‘ρθουν πάρα πολύ δύσκολα χρόνια. Πάρα πολύ δύσκολα χρόνια. Τα προβλήματα δεν θα είναι μόνο οικονομικά, θα είναι και κοινωνικά, θα είναι και πνευματικά προβλήματα.

Θα καιροφυλακτούν οι αιρέσεις να σας αρπάξουν, να αρπάξουν τις γενιές αυτές. Θα είναι έξω από την πόρτα του σπιτιού τους, μου είπε.


Γι’ αυτό παρακαλώ πάρα πολύ, όπου θα μιλάς, θα είμαι παρών. Εσείς μπορεί να μην βλέπετε τίποτα. Και μου είπε, ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Αλλαγή. Θα επιστρέψουμε όλοι στην Εκκλησία.

Εκκλησία, αγαπητά μου παιδιά, είναι το σύνολο των ανθρώπων, όπως οι καθηγητές σας έχουν μιλήσει, και ειλικρινά δεν μιλάμε για φιλακολουθία, που πραγματικά προσφέρεται και ενισχυόμεθα και μορφωνόμαστε πολύ, αλλά να παρακαλάμε.

Αυτό το ''τακ'' της ψυχής μας, αυτή η αναπνοή της ψυχής μας που έχουμε μέσα μας.Μας έχει βάλει ο Κύριος, έλεγε ο Γέροντας, την Βασιλεία Του μέσα μας. 

Και όταν φοβόμαστε αγαπητά μου παιδιά τί λέμε; Παναγίτσα μου. Αυτό είναι πίστις, αυτό είναι παράκλησις, αυτό είναι πραγματικά δύναμις.

Αυτό μου είπε να σας πω. Να μην φοβόσαστε τίποτα. Υπακοή στην οικογένειά σας, στους δασκάλους σας, με κεφαλή τον Κύριό μας και Θεό μας. Και Μάνα σας παιδιά να κάνετε την Παναγιά, μου είπε. Μάνα την Παναγιά και Πατέρα τον ουράνιο Πατέρα μας.

Άλλωστε, και η προσευχή που κάνουμε, το Πάτερ ημών, βγήκε από χείλη του ίδιου του Υιού του Θεού, του Χριστούλη μας του αγαπημένου μας. Έτσι δεν Τον φωνάζουμε;Γιατί μας είπε ότι Τον έχουμε και αδελφό μας.

Χριστούλη μου, Παναγίτσα μου. Εγώ το ξέρω ότι Τους επικαλείστε. Είμαι σίγουρη, το βλέπω στα πρόσωπά σας.

Αυτό μου είπε να σας πω και να μην δειλιάσετε και να μην απογοητευθείτε.

Να έχετε πάντα μέσα σας ότι υπάρχει, ζει δίπλα μας ο Θεός. Και μάλιστα ο Γέρων Πορφύριος έλεγε ότι όταν βγω από το σαρκίο μου θα είμαι πολύ κοντά σας μόλις με φωνάξετε. Γι’ αυτό να μην φοβόσαστε.

Απομαγνητοφώνηση Φαίη.

Η ομιλία εδώ. [απόσπασμα, γύρω στο 42']
ΠΗΓΗ
proskynitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ