2020-06-11 22:54:34
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Μετάνιωσε ο αρχηγός του στρατού για τη φωτογραφία δίπλα στον Τραμπ στην πλατεία Λαφαγιέτ
Ο Μαρκ Μίλεϊ δήλωσε δημόσια ότι δεν έπρεπε να εμφανιστεί με στρατιωτικά στο πλευρό του προέδρου – Όπως είπε, η παρουσία του έδωσε την εντύπωση ότι «οι στρατιωτικοί παρεμβαίνουν στην εσωτερική πολιτική»

«Mea Culpa» είπε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ Μαρκ Μίλεϊ που φωτογραφήθηκε φορώντας στρατιωτικά στο πλευρό του Τραμπ, στην πλατεία Λαφαγιέτ, ενώ λίγο πριν οι αρχές είχαν διαλύσει βίαια μια ειρηνική διαδήλωση.

Ο Μίλεϊ δήλωσε σε μαγνητοσκοπημένη ομιλία του σε τελετή πτυχίων σε στρατιωτική ακαδημία ότι λυπάται για την εμφάνισή του. «Πολλοί από εμάς είδαν τα αποτελέσματα αυτής της φωτογραφίας στην πλατεία Λαφαγιέτ την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία προκάλεσε διαμάχη σχετικά με τον ρόλο των στρατιωτικών στην κοινωνία», είπε ο στρατηγός Μίλεϊ, ενώ παραδέχθηκε ότι «δεν έπρεπε να ήμουν εκεί».

«Η παρουσία μου εκείνη τη στιγμή και υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες έδωσε την εντύπωση πως οι στρατιωτικοί παρεμβαίνουν στην εσωτερική πολιτική. Ήταν ένα λάθος από το οποίο άντλησα διδάγματα και ελπίζω ειλικρινά ότι όλοι εμείς θα μπορέσουμε να αντλήσουμε διδάγματα», υπογράμμισε.


Η φωτογραφία με τη Βίβλο που άναψε φωτιές

Την 1η Ιουνίου, οι αρχές διέλυσαν τη διαδήλωση προκειμένου ο Τραμπ να φωτογραφηθεί με τη βίβλο στο χέρι περιστοιχισμένος από διάφορους αξιωματούχους. Ο ιστορικός ναός Saint John είχε υποστεί καταστροφές την προηγούμενη ημέρα.

Οι εικόνες του στρατηγού Μίλεϊ, που περπάταγε με στρατιωτική στολή πίσω από τον Τραμπ, προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις από πρώην στρατιωτικούς αξιωματούχους, όπως τον πρώην υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ