2020-06-12 18:20:07
Φωτογραφία για Βόρεια Κορέα: Πληροφορίες για 5.000 νεκρούς και εκατοντάδες σε καραντίνα
Πώς εξηγείται η εις διπλούν εξαφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν προκειμένου να προφυλαχθεί από την πανδημία - Η Πιονγκγιάνγκ επιμένει ότι δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα του νέου κορωνοϊού

Δύο φορές έχει εξαφανιστεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν και οι δύο συνοδεύτηκαν από σενάρια που έφταναν ακόμη και στον θάνατό του. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, ο μονάρχης της Βόρειας Κορέας δεν διέτρεξε κίνδυνο για τη ζωή του. Η εξαφάνισή του σχετιζόταν απλώς με τον κίνδυνο να μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό και να αρρωστήσει. Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι η πανδημία Covid-19 έχει πλήξει και τη Βόρεια Κορέα. Επισήμως, ωστόσο, στοιχεία δεν υπάρχουν, έστω και για ένα κρούσμα. Από μυστική έκθεση που διέρρευσε σε ΜΜΕ και ειδικότερα στην Daily NK, αποκαλύπτεται πώς υπάρχουν εκατοντάδες ασθενείς με κορωνοϊό σε καραντίνα, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για τουλάχιστον 5.000 νεκρούς.

Η Βόρεια Κορέα έχει θέσει σε καραντίνα, σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, τουλάχιστον 865 άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα της COVID-19, σύμφωνα με το Daily NK.


Μια έκθεση από την κεντρική διοίκηση ελέγχου της νόσου διαπίστωσε ότι, από τις 30 Μαΐου, 865 άτομα είχαν τοποθετηθεί σε κρατικές εγκαταστάσεις αφού υπέφεραν από συμπτώματα και συγκεκριμένα από πυρετούς, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την έκθεση, 212 από αυτούς που βρίσκονται σε καραντίνα βρίσκονται στην επαρχία Βόρειου Πιονγκάν, 65 στην επαρχία Νότιου Πιονγκόν, 140 στην επαρχία Βόρειου Χάμιγκονγκ, 80 στην επαρχία Νότιου Χάμιγκονγκ, 123 στην επαρχία Τσαγκάνγκ, 77 στην επαρχία Ριάνγκανγκ, 32 στην επαρχία Νότιου Χουγκχάι, εννέα στην επαρχία North Hwanghae και 29 στην επαρχία Kangwon. Υπάρχουν επίσης 37 άτομα σε εγκαταστάσεις καραντίνας στο Nampo και άλλα 61 στο Rason.

Κανείς στην Πιονγκγιάνγκ δεν αναφέρθηκε ότι τοποθετήθηκε σε εγκαταστάσεις απομόνωσης επειδή οποιοσδήποτε κάτοικος της Πιονγκγιάνγκ υποψιάστηκε ότι είχε λοίμωξη από COVID-19 μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις καραντίνας στην επαρχία της Νότιας Πιονγκάν ή στην Ειδική Πόλη του Νάμπο, ανέφερε η πηγή στην Daily NK.

Η έκθεση δεν αφορούσε άτομα με ύποπτα «ελαφριά» συμπτώματα του κορωνοϊού που αυτοαπομονώνονται στο σπίτι ή άτομα με συμπτώματα COVID-19 που υποφέρουν από προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις ή τον αριθμό των στρατιωτών που βρίσκονται σε καραντίνα. Η πηγή της Daily NK ανέφερε ότι αυτό υποδηλώνει ότι ενδέχεται να υπάρχουν πολύ περισσότερες ύποπτες περιπτώσεις COVID-19, τις οποίες η έκθεση δεν έλαβε υπόψη.

Τα 865 άτομα που αναφέρονται στην έκθεση βρίσκονται σε καραντίνα σε διάφορα μέρη, όπως μοτέλ, θέρετρα και εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε άτομα που παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα χορηγούνται αντιπυρετικά, φάρμακα για τη θεραπεία της φυματίωσης και κρύα φάρμακα. Η πηγή είπε ότι δεν υπήρχαν περιπτώσεις στις οποίες αυτά τα φάρμακα είχαν κανένα αποτέλεσμα.

«Δεν υπάρχουν πραγματικά φάρμακα για τη θεραπεία της νόσου», δήλωσε η πηγή στην Daily NK. «Δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα φάρμακα να έχουν μεγάλη επίδραση, διότι απλώς τα διανέμουν χωρίς να λάβουν σοβαρά υπόψη τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων που παρουσιάζουν οι άνθρωποι».

Οι εγκαταστάσεις καραντίνας επίσης δεν παρέχουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων, ανέφερε η πηγή. Κάποιοι άνθρωποι σε καραντίνα σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν από τις οικογένειές τους να τους στείλουν φαγητό, αλλά δεν επιτρέπεται πάντα η μεταφορά εξωτερικών τροφίμων.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα που έχουν πεθάνει, ανέφερε περαιτέρω η πηγή. Περίπου το 60% των ατόμων που μπήκαν σε καραντίνα από την έναρξη της πανδημίας απελευθερώθηκαν από εγκαταστάσεις απομόνωσης και το 35% εξ αυτών έχουν πεθάνει. Εάν η αναφορά της πηγής είναι αληθινή, περισσότερα από 5.000 άτομα που απελευθερώθηκαν από απομόνωση έχουν καταλήξει να πεθάνουν στη Βόρεια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι η χώρα δεν έχει επιβεβαιώσει κρούσματα COVID-19.

Από τον Ιανουάριο, η Βόρεια Κορέα έχει θέσει σε καραντίνα συνολικά περισσότερα από 15.000 άτομα που πάσχουν από πυρετούς, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα, αλλά κανένα από αυτά δεν έχει χαρακτηριστεί ως περίπτωση Covid-19.

Η επαρχία με τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων σε καραντίνα ήταν η Βόρεια Πιονγκάν, δεδομένου ότι πολλές από τις πόλεις της βρίσκονται κοντά στα κινεζικά σύνορα. Η επαρχία πιθανότατα αντιμετωπίζει μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων COVID-19 εξαιτίας των Βορειοκορεατών που επέστρεψαν από την Κίνα και όλων εκείνων που είχαν επαφή μαζί τους.

Η επαρχία Chagang έχει βάλει σε καραντίνα συνολικά 3.280 άτομα, ενώ η επαρχία North Hamgyong έχει απομονώσει 2.490 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαρχία του Νότιου Χάμιγκονγκ έχει τοποθετήσει συνολικά 1.522 άτομα σε εγκαταστάσεις καραντίνας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ