2020-06-12 18:51:36
Φωτογραφία για Twitter διέγραψε 32.000 λογαριασμούς που έκαναν κυβερνητική προπαγάνδα σε Ρωσία, Τουρκία και Κίνα
Τα στοιχεία για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, τον Ερντογάν και την ρωσική κυβέρνηση που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των ερευνητών

Στη διαγραφή 32.242 λογαριασμών από Ρωσία, Τουρκία και Κίνα που έκαναν προπαγάνδα υπέρ των κυβερνήσεων των τριών χωρών προχώρησε το Twitter.

H έρευνα όπως ανακοινώθηκε έγινε σε συνεργασία με δύο οργανισμούς: το Australian Strategic Policy Institute (ASPI) και το Stanford Internet Observatory (SIO).

Όσον αφορά την Κίνα το twitter ανακοίνωσε ότι το νέο αυτό δίκτυο αποκαλύφθηκε με τη χρήση τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2019.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο δίκτυο συμμετείχαν 23.750 βασικοί λογαριασμοί και περίπου 150.000 λογαριασμοί που λειτουργούσαν ως «αναμεταδότες» για τους οποίους εκκρεμεί η τύχη τους.

Οι αναρτήσεις γίνονταν κυρίως στην κινεζική γλώσσα και αναπαρήγαγαν πληροφορίες γεωπολιτικού περιεχομένου που ήταν θετικές για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ενώ παράλληλα προωθούσαν παραπλανητικό υλικό για όσα συμβαίνουν στο Χονκ Κονγκ.


Στην Τουρκία το δίκτυο εντοπίστηκε στις αρχές του 2020 με ψευδείς αναρτήσεις που απευθύνονταν κυρίως στο εσωτερικό ακροατήριο της Τουρκίας. Οι συνολικά 7.340 λογαριασμοί που απενεργοποιήθηκαν αναπαρήγαγαν υλικό υπέρ του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ ενώ παρείχαν στήριξη στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Twitter ένα μεγάλο κομμάτι του τουρκικού δικτύου συνδέεται με τη νεολαία του κόμματος Ερντογάν ενώ αρκετοί εκ των λογαριασμών σχετίζονται με κρίσιμους οργανισμούς για τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του.

Όσον αφορά τη Ρωσία, όπου απενεργοποιήθηκαν 1.152 λογαριασμοί, η έρευνα επικεντρώθηκε στην ιστοσελίδα Current Policy που κάνει κρατική πολιτική προπαγάνδα στη χώρα. Ανάμεσα στις αναρτήσεις που τράβηξαν την προσοχή των ερευνητών ήταν πολλές που αφορούσαν την επίθεση σε πολιτικούς αντιπάλους της ρωσικής κυβέρνησης
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ford Ranger της Carlex
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ford Ranger της Carlex
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ