2020-06-12 19:32:09
Φωτογραφία για Viral Η Φλωρεντία βάζει και τα βιβλία σε καραντίνα 7 ημερών
Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Φλωρεντίας άνοιξε ξανά για τους επισκέπτες που επιστρέφουν τα βιβλία που δανείστηκαν προ καραντίνας

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Φλωρεντίας, έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες πολιτισμού της Ιταλίας, φυλάσσεται ο,τιδήποτε εκδίδεται στη χώρα. Οι πόρτες παρέμειναν κλειστές επί δύο μήνες λόγω της πανδημίας. Πλέον η βιβλιοθήκη επαναλειτουργεί και ο κόσμος σπεύδει να επιστρέψει καθυστερημένα βιβλία που είχε δανειστεί πριν από την καραντίνα.

Η απολύμανση των βιβλίων όμως δεν είναι εύκολη, διότι το χαρτί είναι ευαίσθητο υλικό και δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με απορρυπαντικά. «Όλα τα υλικά και οι τόμοι που έχουν χρησιμοποιηθεί από επισκέπτες, αποθηκεύονται σε ειδικούς χώρους, όπως αυτός εδώ, για λόγους ασφαλείας, και χωρίζονται σε κουτιά ανάλογα με την ημερομηνία επιστροφής. Παραμένουν στα κουτιά για 7 μέρες», εξηγεί στο euronews η αναπληρώτρια διευθύντρια Άνα Λουκαρέλι. Είναι η πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που η βιβλιοθήκη έμεινε κλειστή για τόσο μεγάλο διάστημα. Δεν χρειάστηκε αυτό ούτε κατά την καταστροφική υπερχείλιση του ποταμού Άρνου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ