2020-06-13 10:21:45
Φωτογραφία για Η κινεζική κυβέρνηση διατάζει και η Zoom εκτελεί
Η εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, η οποία ήδη βρίσκεται υπό έλεγχο για τους δεσμούς της με την κινεζική κυβέρνηση, ανέφερε ότι διέκοψε πρόσφατα μία τηλεδιάσκεψη στην οποίο γιορτάζονταν τα γεγονότα της

πλατείας Τιενανμεν του 1989, έπειτα από αίτημα κινεζικών αξιωματούχων.

Επίσης, η εταιρεία ανέστειλε τους λογαριασμούς τριών ακτιβιστών που συμμετείχαν σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Συγκεκρμένα, μια οργάνωση που εδρεύει στην Καλιφόρνια και παρέχει «βοήθεια σε πολιτικούς κρατουμένους και ακτιβιστές» στην Κίνα, δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό της την Κυριακή, μια εβδομάδα μετά τη διεξαγωγή της συνάντησης – εκδήλωσης για τα γεγονότα του 1989. Η ομάδα είπε ότι περισσότερα από 250 άτομα παγκοσμίως συμμετείχαν στο συνέδριο Zoom, ενώ άλλοι το έκαναν μετάδοση στα κοινωνικά μέσα.

«Τον Μάιο και στις αρχές Ιουνίου, ειδοποιηθήκαμε από την κινεζική κυβέρνηση για τέσσερις μεγάλες, δημόσιες εκδηλώσεις την 4η Ιουνίου στο Zoom, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε η Zoom.


«Η κινεζική κυβέρνηση μας ενημέρωσε ότι αυτή η δραστηριότητα είναι παράνομη στην Κίνα και ζήτησε από την Zoom να τερματίσει αυτές τις συναντήσεις και την φιλοξενία αυτών των λογαριασμών στην πλατφόρμα» πρόσθεσε.

Η εταιρεία σε νεότερη τοποθέτηση της υποστήριξε ότι δεν θα έπρεπε να είχε αναστείλει τους λογαριασμούς – οι οποίοι είχαν ως έδρα τις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ – και δεν έπρεπε να διακόψει την εκδήλωση για όλους τους συμμετέχοντες.

Αντίθετα, η εταιρεία τόνισε ότι θα έπρεπε να υποστηρίζει τη δυνατότητα να αποκλείονται μόνο τα άτομα που στις χώρες που ζουν είναι παράνομη αυτή του είδους η διαδικασία.

Σύμφωνα με την Zoom: δεν θα κάνει πλέον δεκτά τα αιτήματα από την κινεζική κυβέρνηση να κλείσουν λογαριασμοί οι οποίοι βρίσκονται εκτός Κίνας.

Την ίδια ώρα, η Zoom φαίνεται ότι συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Κίνας για την κατασκευή ενός μηχανισμού λογοκρισίας στη χώρα.

Η Zoom είναι μία από τις λίγες εταιρείες που έχουν πρωταγωνιστήσει την περίοδο της πανδημίας και ιδιαίτερα κατά την επιβολή των lockdown καθώς η χρήση της εφαρμογής πολλαπλασιάστηκε αλλά ταυτόχρονα η φήμη της εταιρείας σχετικά με καταγγελίες για διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών, δημιούργησε ένα θολό κλίμα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ