2020-06-13 19:40:14
Φωτογραφία για Mικρές εστίες μολύνσεων από τον κοροναϊό που μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο
Ο ανοσιολόγος Δρ. Άνθονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, προειδοποίησε χθες Παρασκευή ότι ακόμη και μικρές εστίες του κοροναϊού -μικρά «είδωλα στο ραντάρ» των εισαγωγών ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό σε νοσοκομεία, όπως το έθεσε - μπορεί να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο αν δεν γίνεται διεξοδική ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Καθώς αίρονται τα μέτρα περιορισμού της κίνησης και της οικονομικής δραστηριότητας που είχαν επιβληθεί, τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν, εξήγησε ο Φάουτσι στο CNN.

«Όταν όμως αρχίζουμε να βλέπουμε περισσότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία, αυτή είναι σίγουρη ένδειξη πως πήραμε τη λάθος κατεύθυνση», πρόσθεσε ο Φάουτσι.

Ως το βράδυ της Παρασκευής, 114.613 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19, κατά την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Έξι αμερικανικές πολιτείες βρίσκονται αντιμέτωπες με αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία ασθενών που νοσούν από την COVID-19.


Το Τέξας και η Βόρεια Καρολίνα κατέγραψαν χθες Παρασκευή τους υψηλότερους αριθμούς εισαγωγών ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στα νοσοκομεία αφότου άρχισε η πανδημία. Ωστόσο, αξιωματούχοι στις δύο πολιτείες αντέτειναν ότι τα ποσοστά θνητότητας της COVID-19 σε αυτές συγκαταλέγονται στα χαμηλότερα στις ΗΠΑ.

Από τη δική του πλευρά, ο Φάουτσι υπογράμμισε πως η αύξηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία είναι ανησυχητική τάση και ένδειξη πως «ίσως πρέπει να επιβραδύνουμε λίγο» την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, ο Ρόι Κούπερ, ανέφερε πως μολονότι καταγράφεται αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία και των νέων κρουσμάτων, δεν εξετάζεται η διακοπή της διαδικασίας ανοίγματος της οικονομίας.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, υπερθεμάτισε, τονίζοντας ότι το άνοιγμα της οικονομίας θα συνεχιστεί καθώς «έχουμε πάρα πολλές κλίνες διαθέσιμες σε νοσοκομεία αν κάποιος αρρωστήσει»: «για κάθε ασθενή σε νοσοκομειακό κρεβάτι, έχουμε διαθέσιμα άλλα δέκα», διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KYTX.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ