2020-06-13 21:05:14
Φωτογραφία για Villa Manzu: Ο Κοσταρικανός «παράδεισος» των διασήμων
Αν οι τοίχοι της εντυπωσιακής έπαυλης στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού είχαν στόμα, θα φλυαρούσαν για την Μπιγιονσέ, τις αδελφές Καρντάσιαν, τον Ζακ Εφρον και άλλους αστέρες που παραθερίζουν στη Χερσόνησο Παπαγκάγιο Στις αρχές του 2017, την ώρα που το βόρειο ημισφαίριο ήταν ξέπνοο από την άνευ όρων παράδοση στην κορύφωση του χειμώνα και οι καλοκαιρινές διακοπές έμοιαζαν με δύσβατη απάτητη κορυφή, η οικογένεια Καρντάσιαν έκανε για μία ακόμα φορά τη διαφορά. Παλιά της τέχνη. Ενώ ένας μέσος πολίτης πίσω στην πατρίδα τους κυκλοφορούσε λόγω χαμηλών θερμοκρασιών με πουλόβερ, γάντια και κασκόλ, η Κιμ δεν χρειαζόταν τίποτα περισσότερο από το μαγιό της, εκείνο που αφήνει ελάχιστα χιλιοστά σάρκας στη φαντασία των εκατομμυρίων followers της. Μαζί με τις αδελφές της επιδείκνυαν, αν μη τι άλλο, αυταπάρνηση στις σέλφι και δη στις κατά το δυνατόν αποκαλυπτικές, αφού με τα ινσταγκραμικά στιγμιότυπά τους ζέσταιναν τις καρδιές και τις βραδιές της γενιάς που ανδρώθηκε παρακολουθώντας τη ζωή τους από την κλειδαρότρυπα των κοινωνικών δικτύων και τον μεγεθυντικό φακό του ριάλιτι σόου τους. Αν υπήρχε γραμματόσημο για τις ψηφιακές καρτ-ποστάλ τους θα είχε τη σφραγίδα των ταχυδρομικών υπηρεσιών της Κόστα Ρίκα.


Η πιο διάσημη δυσλειτουργική φαμίλια του κόσμου χρειαζόταν επειγόντως διακοπές από τις διακοπές των Χριστουγέννων και αποφάσισε να κάνει δώρο στον εαυτό της μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς και αμεριμνησίας στην Κεντρική Αμερική. Βέβαια, για να λέμε αλήθειες, η Κιμ, η Κλόε, η Κόρτνεϊ, η Κένταλ, η Κάιλι και η mamager Κρις Τζένερ πιθανώς δεν γνώριζαν σε ποιο ακριβώς γεωγραφικό μήκος και πλάτος βρίσκονταν. Οχι επειδή είναι αγεωγράφητες, πράγμα παραπάνω από πιθανό, αλλά διότι δεν είχε καμία σημασία. Βρίσκονταν κλειδαμπαρωμένες, ελεύθερες πολιορκημένες της πολυτέλειας και της ευζωίας στη Villa Manzu. Σε μια αδιαπραγμάτευτης ομορφιάς έπαυλη στο χείλος της συγκλονιστικής χερσονήσου Παπαγκάγιο με τον Ειρηνικό Ωκεανό να απλώνεται μπρος στο πεντικιούρ τους. Για τις διακοπές των Καρντάσιαν εκδόθηκε γρήγορα διαδικτυακό φιρμάνι. Οι πόζες μάλιστα της Κιμ να εκθέτει τους γλουτούς της στον φωτογραφικό φακό έδωσαν τροφή για πηχυαίους τίτλους σε αργκό που θα έκανε ακόμα και λιμενεργάτη να κοκκινίσει. Φυσικά, το αυτί της δεν ίδρωσε επειδή το TMZ παρουσίασε τον παραθερισμό της με τη φράση -εδώ αποδίδεται κομψά- «Τα οπίσθια επέστρεψαν». Βρισκόταν άλλωστε στον παράδεισο και ήδη είχε καταφέρει να αυξήσει γεωμετρικά τη φήμη και την επιδραστικότητά της. Οι Καρντάσιαν απόλαυσαν την ηλιοθεραπεία τους, βούτηξαν τα ακροδάχτυλά τους στην πισίνα, ήπιαν εξωτικά κοκτέιλ και χόρτασαν ύπνο. Αυτό που στους περισσότερους έμοιαζε με αρχέτυπο εξωτικής φαντασίωσης, για εκείνες ήταν απλώς business as usual. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης του οικιστικού συγκροτήματος εμπνεύστηκε και δημιούργησε το κατάλυμα όχι σαν ιδανικό τόπο όπου διασημότητες θα ζουν το Κωσταλέξι τους, αλλά ως ορμητήριο για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν μία από τις τελευταίες περιοχές του πλανήτη που δικαιούνται τον επιθετικό προσδιορισμό «παρθένες».

Ο Πάτρικ Κάλαχαν, που έχτισε μια μικρή αυτοκρατορία προσφέροντας χειμερινές εξορμήσεις και αδρεναλίνη στη Βρετανική Κολομβία, αποφάσισε το 2009 να σπάσει τον πάγο που τον χώριζε από τη φιλοσοφία των παραθεριστικών κέντρων πέριξ του Ισημερινού. Δεν θα μπορούσε να κινηθεί στερεοτυπικά. Ειδικά σε έναν ευλογημένο τόπο με οργιώδη βλάστηση και σπάνια πανίδα όπως η χερσόνησος Παπαγκάγιο. Μπορεί να έδωσε λευκή επιταγή στον αρχιτέκτονα Αμπραχαμ Βαλενζουέλα να σχεδιάσει τη βίλα όπως την οραματιζόταν -ήθελε το κτίριο να αφηγείται μια ιστορία καθώς κανείς το ανακάλυπτε-, ωστόσο ο Αμερικανός γκουρού της περιπέτειας είχε ήδη στο μυαλό του τι θα πρόσφερε το νέο του απόκτημα στον επισκέπτη. Αλλωστε το πρότζεκτ ξεκίνησε ως παραθεριστική κατοικία για τον ίδιο. Ηθελε και οι φιλοξενούμενοί του, όταν αποφάσισε ότι το δεύτερο σπίτι του θα γινόταν ένα πεντάστερο κατάλυμα, να έχουν μια αφορμή όχι μόνο για τρυφηλές διακοπές, αλλά για να γνωρίσουν την Κόστα Ρίκα, την ιστορία και το περιβάλλον της, να μάθουν ακόμα και τις μαϊμούδες που ενδημούν εκεί με το μικρό όνομά τους. Γι’ αυτό και εφοδίασε την παραθαλάσσια έπαυλη που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 40 λεπτών με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Λιμπέρια με τρία τζιπ 4Χ4, οδηγούς και ξεναγούς που γνωρίζουν την περιοχή σαν την παλάμη του χεριού τους, ένα σκάφος ονόματι «Nimbu», σανίδες του σερφ, σανίδες του SUP και τζετ σκι ώστε οι επισκέπτες της Villa Manzu να έχουν διαθέσιμα όλα τα μέσα για να ανακαλύψουν την επίγεια, αλλά και την ενάλια φυσική καλλονή της περιοχής.

Ο ιδιοκτήτης Πάτρικ Κάλαχαν οραματίστηκε να στήσει στην παραδεισένια χερσόνησο Παπαγκάιο μια βίλα που θα αφηγείται µια ιστορία, καθώς ο φιλοξενούμενος θα ανακάλυπτε τους πολυτελείς χώρους της

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δύσκολα αποχωρίζεται κανείς μια τέτοια έπαυλη που διαθέτει οκτώ υπνοδωμάτια -για καθένα από αυτά ο Κάλαχαν λέει ότι ξόδεψε 200.000 δολάρια- με θέα 180 μοιρών στον Ειρηνικό, τρεις πισίνες, αίθουσα γιόγκα και γυμναστικής, ιδιωτικό σινεμά, ιδιωτική παραλία, spa, γήπεδο τένις και γκολφ, εστιατόριο, τέσσερις μάγειρες που καθοδηγούνται από τον σεφ Μαριάνο και κάβα που θα ζήλευε και μισελενάτο εστιατόριο.

Για την κατασκευή και τη λειτουργικότητα όλων των παραπάνω χρειάστηκαν πέντε χρόνια. Ηταν ένα διάστημα μεγάλο, αλλά σίγουρα απαραίτητο ώστε ο Κάλαχαν να φροντίσει μέχρι κεραίας και την τελευταία λεπτομέρεια. Η τιμή στην οποία διαθέτει σήμερα προς ενοικίαση τη δική του αντίληψη για το ευ ζην είναι σχεδόν ταπεινή. Μόλις με 18.500 δολάρια (συν 13% τοπικό φόρο) την ημέρα μπορεί κανείς να διεκδικήσει το δικό του κομμάτι επίγειου παραδείσου και να το μοιραστεί με ακόμα 15 φίλους του. Το συγκρότημα μπορεί να φιλοξενήσει και να εξυπηρετήσει μέχρι 22 άτομα - για τους έξι έξτρα νοματαίους υπάρχει χρέωση 500 δολαρίων την ημέρα ανά άτομο.

Αν και οι διάσημοι επιλέγουν τη Villa Manzu συνήθως για να απομονωθούν στην πεντάστερη θαλπωρή της, ο ιδιοκτήτης της παρέχει κάθε μέσο που θα προτρέψει τον επισκέπτη να ανακαλύψει τον απίθανο φυσικό πλούτο ολόκληρης της περιοχής

Ο Αμερικανός φαίνεται ότι έκανε καλή δουλειά. Κι αυτό δεν επιβεβαιώνεται μόνο από την επιλογή των Καρντάσιαν, αλλά και από τις στρατιές διασημοτήτων που επισκέπτονται κάθε τόσο το θέρετρο. Η Μπιγιονσέ, η Κέιτι Πέρι και ο Ζακ Εφρον είναι μόνο μερικοί από τους σελέμπριτι που επιλέγουν τη Villa Manzu κάθε φορά που θέλουν να εξαφανιστούν από προσώπου γης. Αλλωστε εκεί θα βρουν πάντα αυτό που κανένα από τα φαραωνικά resorts των πολυεθνικών αλυσίδων δεν μπορεί να τους προσφέρει. Ιδιωτικότητα, διακριτικότητα, οικειότητα. Στη γλώσσα των ιθαγενών της περιοχής η λέξη Manzu μεταφράζεται ως φίλος. Και στην περίπτωση του εντυπωσιακού θερέτρου, το χρήμα μπορεί να αγοράσει έναν καλό και προπάντων έμπιστο φίλο.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ