2020-06-13 21:30:09
Φωτογραφία για Αναγγελία έκδοσης, του 14ου συγγράμματος της Αμφικτιονίας, Αχτίδες πολιτισμού από την Μεσαιωνική Βόνδιτζα
ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Αχτίδες πολιτισμού 

από την Μεσαιωνική  Βόνδιτζα

Γράφει ο Αντιπρόεδρος 

της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων,

Ντίνος Στυλιανός  

      Η Αμφικτιονία προχωρεί στην έκδοση του 14ου βιβλίου της. Πρόκειται για τις  επιστολές και τα σημειώματα του Ιωάννη Απόκαυκου,  Μητροπολίτη Ναυπάκτου (1217-1227 μ.Χ.) προς την Επισκοπή Βονδίτζης. , με τα αρχαία κείμενα, την μετάφρασή τους, την ιστορική έρευνα και τον σχολιασμό.

Ο τίτλος του βιβλίου  είναι:

Αχτίδες πολιτισμού 

από την Μεσαιωνική  Βόνδιτζα

Συγγραφέας : Ντίνος Στυλιανός

Ιούνιος  του 2020

Λίγα λόγια για το βιβλίο.

      Μέσα από αυτή την επεξεργασία των πληροφοριών του Απόκαυκου, την προερχόμενη από την λέξη προς λέξη μετάφραση, αναδεικνύεται  το μεγαλείο της  μεσαιωνικής  Βόνδιτζας
. Όλα αυτά που διέδιδαν οι ξένοι διπλωμάτες, οι μετέπειτα  ξένοι περιηγητές, οι σημερινοί ακόλουθοι  των ξένων συμφερόντων, διαψεύδονται. Αποδεικνύεται στη πράξη ότι στην τότε Ελλάδα υπήρχε πολιτισμός. Ο Ελληνισμός είχε διατηρηθεί. Υπήρχε οργάνωση και παιδεία. Στη Βόνδιτζα υπήρχε πολιτικός  και στρατιωτικός διοικητής, υπήρχε καστελάνος, υπήρχε διοικητική δομή, υπήρχαν σχολές όπως παπαδικής, γραμματικής, αριθμητικής και ψηφιδωτών, υπήρχαν ξένοι επενδυτές, υπήρχε οργανωμένη κοινωνία με νόμους και ηθική τάξη.

Αν σε εκείνη την εποχή υπήρχαν και άλλοι «Απόκαυκοι» οι οποίοι με τις επιστολές τους να απευθύνονται σε τοπικούς παράγοντες, τότε θα διαπιστώναμε ότι σε εκείνη την περίοδο δεν ήταν μόνο η Βόνδιτζα ως μια οργανωμένη κοινωνία. Σίγουρα υπήρχαν πολλές πόλεις, αρκετές οργανωμένες κοινωνίες. Ο Ελληνισμός δεν είχε χαθεί. Διατηρούνταν έστω και στα βασικά όρια.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Yugo με 2 V8 κινητήρες (video)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Yugo με 2 V8 κινητήρες (video)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ