2020-06-15 22:39:44
Φωτογραφία για Γέμισε πρόσφυγες ξανά η πλατεία Βικτωρίας - Ανάμεσά τους και οικογένειες
Σύμφωνα με πληροφορίες τους έχει αναγνωρισθεί το δικαίωμα ασύλου και έχουν άρση γεωγραφικού περιορισμού

Γέμισε και πάλι με πρόσφυγες η πλατεία Βικτωρίας αφού από το βράδυ της Πέμπτης δεκάδες οικογένειες κατέφθασαν στην Αθήνα από τη Μόρια.

Όπως έγραφε τις προηγούμενες ημέρες η ιστοσελίδα stonisi.gr 550 πρόσφυγες, δηλαδή αλλοδαποί με μπλε σφραγίδα στο τρίπτυχο τους, που τους έχει δηλαδή αναγνωρισθεί το δικαίωμα ασύλου και έχουν άρση γεωγραφικού περιορισμού, έφυγαν από τη Λέσβο με τα πλοία της γραμμής.

Στο σύνολο τους αναχωρούν με δικά τους έξοδα και δικό τους προορισμό. Δε μετακινούνται δηλαδή στα πλαίσια οργανωμένης μετακίνησης Οργανισμών όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ούτε έχουν προορισμό κάποια δομή στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Φαγητό και ρούχα μοιράζει η Νεολαία Σύριζα

Φαγητό και καλοκαιρινά ρούχα μοιράζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στους πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στην πλατεία Βικτωρίας, έχοντας έρθει στην Αθήνα από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στο πλαίσιο της επιχείρησης αποσυμφόρησής τους.


Με συνεχείς δράσεις αλληλεγγύης η νεολαία της Κουμουνδούρου συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης(αντισηπτικά/μάσκες/γάντια), είδη ατομικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια), απορρυπαντικά και συσκευασμένα τρόφιμα για να ενισχύσει τους περίπου 60 πρόσφυγες και μετανάστες της πλατείας.

Χθες το απόγευμα οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ ξαναβρέθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας και πρόσφεραν 100 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού καθώς και καλοκαιρινά ρούχα, κουβέρτες, σαμπουάν, φρουτόκρεμες, μπισκότα και γάλατα μακράς διάρκειας. Με σύνθημα, «Η ανθρωπιά δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ψωμί-Στέγη-Εργασία-Ασφάλεια για όλους» κάλεσαν κάθε νέο και νέα, να σταθεί στο πλάι αυτών των ανθρώπων «μετά την αναγκαστική μεταφορά τους από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα χωρίς καμία μέριμνα, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης».

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, ατομικής υγιεινής και καθαρισμού για τους πρόσφυγες και μετανάστες, που εξακολουθούν να βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας, συγκεντρώνοντας από σήμερα τις προσφορές των πολιτών στον πολυχώρο ΣΠΟΥΤΝΙΚ.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ