2020-06-16 01:07:34
Φωτογραφία για Ξεπέρασε το 5% το ποσοστό του Αριστοτέλη Μυστακίδη στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς
Ξεπέρασε το 5% το ποσοστό του Αριστοτέλη Μυστακίδη στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς.

Κατόπιν γνωστοποίησης που έλαβε η τράπεζα στις 12.6.2020 ο Αριστοτέλης Μυστακίδης κατέχει...άμεσα από την 11.6.2020 22.370.811 κοινές ονομαστικές μετοχές με ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 5,1472% επί του συνολικού αριθμού δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας, εξαιρουμένων αυτών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.). 

naftemporiki.gr

Ποιος είναι

Ο Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης (Ρώμη 1962 – ) είναι δισεκατομμυριούχος έμπορος μετάλλων. Έχει Ελληνική και Βρετανική ιθαγένεια

Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, γεννήθηκε στη Ρώμη το 1962 όπου ο βιολόγος πατέρας του εργάζονταν για τα Ηνωμένα Έθνη Σπούδασε στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (London School of Economics). Είναι νυμφευμένος και έχει ένα τέκνο.

Ο Μυστακίδης εργάστηκε για 6 χρόνια στα έγχρωμα μέταλλα για την Αμερικανική εταιρεία «Cargill». Το 1993 μεταπήδησε στην Marc Rich & Co, λίγο πριν την εξαγορά της και τη μετονομασία της σε Glencore. Εργάστηκε στα τμήματα ψευδάργυρου, χαλκού και μολύβδου, φτάνοντας στη θέση του υποδιευθυντή το 2000. Από το 2011 θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες


Ο Τέλης Μυστακίδης διαθέτει μεγάλη συλλογή από αυτοκίνητα, ενώ έχει επενδύσει σε ακίνητα αξίας πολλών εκατ. δολαρίων.

Κοσµοπολίτης και µε εξαιρετικές σπουδές, ο 55χρονος Ελληνας µεγιστάνας κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, αλλά γεννήθηκε στη Ρώµη, όπου ο πατέρας του εργαζόταν ως βιολόγος για το πρόγραµµα του ΟΗΕ κατά του υποσιτισµού. Σε νεαρή ηλικία µετακόµισε στη Βρετανία (εξ ου και η βρετανική υπηκοότητά του), όπου και σπούδασε στο φηµισµένο London School of Economics.

Εκεί ξεχώρισε αµέσως λόγω της πολυσχιδούς προσωπικότητάς του αλλά και του γεγονότος ότι, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είχε τη χαρακτηριστική άνεση να συνεννοείται σε έξι γλώσσες. Στη συνέχεια επιλέχθηκε από τους «κυνηγούς κεφαλών» µεγάλων πολυεθνικών για να στελεχώσει το τµήµα επενδύσεων ενός αµερικανικού κολοσσού της αγοράς παραγώγων, της Cargill.

 Παρέµεινε σε αυτήν για µία εξαετία, κατά την οποία αναρριχήθηκε ταχύτατα στην ιεραρχία. Εκεί τον εντόπισε ο Μαρκ Ριτς, τότε ιδιοκτήτης της Glencore που ακόµα ονοµαζόταν Marc Rich & Co., και του προσέφερε τη θέση του επικεφαλής του τµήµατος επενδύσεων σε µέταλλα, το 1993. 

Τότε ήταν µια άγνωστη εταιρεία εµπορίας µετάλλων, η οποία -και µε τη δική του συµβολή- µεταµορφώθηκε στον σηµερινό παγκόσµιο κολοσσό.

Σύμφωνα με το Forbes, το 2017 o κ. Μυστακίδης είχε περιουσία 2,3 δισ. ευρώ κυρίως χάρις στην Glencore.

Ο δισεκατομμυριούχος περνάει τα καλοκαίρια στην Ελλάδα, έχει μία έπαυλη στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να κοστίζει 40 εκατ. ευρώ.

 Το 2015, το όνομα «Αριστοτέλης Μυστακίδης» είχε αναφερθεί στον ευρωπαϊκό Τύπο λόγω μεγάλης επένδυσης στα ακίνητα του Λονδίνου. Αγόρασε το τρίτο ακριβότερο διαμέρισμα της πόλης έναντι 72 εκατ. ευρώ.

 www.in.gr

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ