2020-06-16 12:00:24
Φωτογραφία για Επίθεση με βιτριόλι: Οι ιδιόχειρες σημειώσεις της 35χρονης και ο διάλογος του 2018 στο Facebook
Η αναφορά στη «μελαχρινή από τη δουλειά» της και το αίτημα φιλίας του Νώντα στο μετέπειτα θύμα την 35χρονη, στο Facebook, το 2018 - Τι είχε πει τότε η ύποπτη για την επίθεση

Ιδιόχειρες σημειώσεις ζήλιας από την 35χρονη και ένας διάλογος μέσω Facebook από το 2018 μεταξύ των δύο γυναικών, φανερώνει το πώς εξελίχθηκε μία ερωτική ιστορία, σε αστυνομικό θρίλερ. Η φερόμενη ως δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, είχε γράψει σε σημειώσει ορισμένες σκέψεις της. Στις σημειώσεις αναφέρεται και μία ακόμη γυναίκα, μία μελαχροινή, την οποία επίσης υποπτευόταν ότι συναναστρέφεται με τον άντρα που είχε σχέση.

Όσα έχει γράψει η ίδια, είναι ενδεικτικά της ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν το προηγούμενο διάστημα. Τις ιδιόχειρες σημειώσεις της 35χρονης αποκάλυψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), ενώ η σημείωση με ημερομηνία 1η Μαρτίου 2019 αναφέρεται στη μελαχροινή γυναίκα.


«Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη, μια ξανθιά φίλη μου. Θα μάθω ότι θα χωρίσει. Πρέπει να προσέξω και μια μελαχρινή από τη δουλειά μου», φέρεται να γράφει.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αποκαλύπτει ότι, εκτός από την 34χρονη Ιωάννα, η φερόμενη ως δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι, το πρωί της 20ης Μαΐου, στην Καλλιθέα, φαίνεται ότι είχε βάλει στο... στόχαστρο και μια μελαχρινή γυναίκα, με την οποία εργαζόταν στην ίδια εταιρεία. Αυτό τουλάχιστον σημειώνει σε ιδιόχειρο σημείωμά της, με ημερομηνία 1 Μαρτίου 2019. Το σημείωμα το οποίο βρήκε η αστυνομία στο διαμέρισμά της περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Η 35χρονη κατηγορούμενη γράφει, επίσης, στο σημείωμά της: «Θα με απασχολήσουν τα συναισθηματικά μου, λίγο τα επαγγελματικά μου και κάποια ερωτήματα για τον... (αναφέρει το όνομα του 40χρονου φίλου της). Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη, μια ξανθιά φίλη μου».

Σε άλλο σημείο του σημειώματος, με την ίδια ημερομηνία, γράφει η 35χρονη: «Είμαι αστράκι και εγωίστρια ή θα αγχωθώ για το μέλλον. Με έχει αγχώσει μια γυναίκα υποσυνείδητα. Βρισκόμαστε και απομακρυνόμαστε».

Στη συνέχεια, με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2019, η φερόμενη ως δράστιδα σημειώνει: «Εγώ σκέφτομαι τι σκέφτεται και κάνει την τρίχα ... τριχιά. Θα μάθω, ότι υπάρχει άλλη για αυτόν ή θα μάθω για κάτι ευχάριστο; Θα τσακωθώ με ανοιχτόχρωμη. Κάποια γυναίκα από το παρελθόν θα του ζητήσει...».

Η 35χρονη, στο ίδιο σημείωμα, αναρωτιέται εάν ταιριάζει ωροσκοπικά με τον 40χρονο φίλο της.

Ο διάλογος του 2018 στο Facebook

Την ίδια ώρα, στο «φως» της δημοσιότητας έρχεται ολόκληρος ο διάλογος που είχαν οι δύο γυναίκες το 2018. Η 35χρονη επικοινώνησε με την Ιωάννα και της ζήτησε να μην αποδεχτεί, στο Facebook, το αίτημα φιλίας του φίλου της, Νώντα, που έμελλε να αποτελέσει το... μήλον της Έριδος ανάμεσα στις δύο γυναίκες.

Όπως φαίνεται, με βάση ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η 35χρονη μίλησε στην Ιωάννα πολύ φιλικά και με άνεση. Δείτε παρακάτω:

- Κατηγορούμενη: Ιωάννακι, καλησπέρα τι κανείς; Sorry για την ενόχληση θέλω να σε ρωτήσω.

- Θύμα: Καλησπέρα κοριτσάκι, εννοείται καλέ ό,τι θες.

- Κατηγορούμενη: Ρε συ να σε ρωτήσω τον ξέρεις τον Ν… Συγγνώμη βρε αγάπη μου αλλά υπάρχει λόγος που σε ρωτάω.

- Θύμα: Μου έστειλε πριν λίγο αίτημα φιλίας και το δέχτηκα, δεν τον γνωρίζω. Παίζει κάτι;

- Κατηγορούμενη: Δεν μου αρέσει να είμαι αδιάκριτη, αλλά ναι κάτι παίζει και μου έκανε εντύπωση Ιωάννα μου.

- Θύμα: Ρε δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ μας θέλεις να τον διαγράψω;

- Κατηγορούμενη: Σε παρακαλώ όμως μη σου ξεφύγει τίποτα.

- Θύμα: Όχι φυσικά εννοείται αυτό.

- Κατηγορούμενη: Η ιστορία μου με αυτόν παίζει εδώ και πολύ καιρό, θα τον φτιάξω εγώ.

- Θύμα: Ό,τι θέλεις εσύ.

- Κατηγορούμενη: Καταλαβαίνεις πως στο λέω βρε Ιωάννα μου. Με πείραξε.

- Θύμα: Τον διαγράφω τώρα, μην ανησυχείς καθόλου.

Η 35χρονη κατηγορείται για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας. Ωστόσο, ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου, αν και θεωρεί λανθασμένη την ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκτιμά ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μην κριθεί προφυλακιστέα.

Η γυναίκα, που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Ο συνήγορός της, μιλώντας στο ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη δεν κοιμάται και δεν τρώει τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, μάλιστα, αρνείται να αποδεχθεί την πραγματικότητα της δικογραφίας και δείχνει αποστροφή προς την υπόθεση. Πάντως ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να την υπερασπίζεται γιατί δεν θέλει να εγκαταλείπει «οποιονδήποτε κατηγορούμενο που είναι κρατούμενος και βρίσκεται στο πάτωμα».

«Να δοθεί απάντηση στο ψυχολογικό υπόβαθρο της υπόθεσης»

Ο κ. Κεχαγιόγλου επιμένει στη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης, αφού όπως επισημαίνει, όταν ο κατηγορούμενος αρνείται την πραγματικότητα, πρέπει να αναδεικνύονται τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά και οι συνθήκες τελέσεως της πράξης.

Όσον αφορά για την άρτια μελετημένη και οργανωμένη επίθεση, ο κ. Κεχαγιόγλου δήλωσε ότι ακόμα και «βαριά ψυχωσικοί μπορούν να πραγματοποιήσουν πράξεις με εξαιρετική οργάνωση και με υψηλό δείκτη ευφυΐας». Ακόμη συμπλήρωσε ότι «δεν είναι η πρόθεσή μου να οδηγήσω, με τις ενέργειές μου, την ανάκριση στο να την βγάλω ακαταλόγιστη ή τρελή. Ωστόσο πρέπει να δοθεί απάντηση στο ψυχολογικό υπόβαθρο αυτής της υποθέσεως. Γιατί κατά τα άλλα η δικογραφία βοά».

Ο κ. Κεχαγιόγλου επαίνεσε την ΕΛ.ΑΣ. για την εξαιρετικά μεθοδική δουλειά που έκανε για να ξεδιαλύνει την υπόθεση ανεξαρτήτως της εμπλοκής ή όχι της εντολέως του, ενώ επικαλέστηκε πληροφορίες, με βάση τις οποίες οι αρχές θα εισφέρουν νέα στοιχεία στη δικογραφία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ