2020-06-16 16:48:03
Φωτογραφία για Νίκη Σερέτη: Έχω βιώσει τον ρατσισμό, βαρέθηκα να με ρωτούν για την καταγωγή μου
Μετά από χρόνια τηλεοπτικής απουσίας η Νίκη Σερέτη μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για όλα. Η ηθοποιός που γνωρίσαμε μέσα από το ρόλο της «Δεβόρα» στη σειρά «Εκείνες και

Εγώ» αποκάλυψε γιατί δεν κάνει πλέον τηλεόραση, μίλησε για το ρατσισμό που έχει βιώσει και ξεκαθάρισε τι συμβαίνει με την καταγωγή της.

Μιλώντας για τους τηλεοπτικούς της ρόλους και την αποχή της από την TV λέει: «Απλώς προσπάθησα για πολλά χρόνια να φύγω από αυτό, να καθαρίσω και να πάω κάπου αλλού. Ο κόσμος βέβαια ακόμα και τώρα με αγαπάει σαν Δεβόρα, τον Μαύρο Ωκεανό και άλλες σειρές που που έχω κάνει αλλά ήθελα πια να φύγω. Να εξελιχθώ. Ένιωσα και μετά την ψυχοθεραπεία που έκανα ότι θέλω να ανοίξω τα φτερά μου γιατί δεν είμαι εκεί! Σαφέστατα αγαπώ την τηλεόραση, απλώς οι ρόλοι που θα ήθελα να κάνω, δεν έρχονται. Οπότε ο κόσμος νομίζει ότι τα παράτησα και κάνω κάτι άλλο… Συνεχίζω με το θέατρο αλλά σε πράγματα που με συγκινούν με μια πιο δύσκολη συνθήκη, πιο ταλιμπάν αλλά είναι η καρδιά μου εκεί».


Κρίσεις πανικού και ψυχοθεραπεία

Αναφερόμενη στην προσωπική της ζωή εξομολογήθηκε πως βασανίστηκε από κρίσεις πανικού, τις οποίες αντιμετώπισε συμβουλευόμενη ειδικό, ενώ αμέσως μετά επαναπροσδιόρισε τα θέλω στη ζωή της.

«Ξεκίνησα την ψυχοθεραπεία μετά από κρίσεις πανικού που πάθαινα» τόνισε, σε άλλο σημείο, η ηθοποιός προσθέτοντας πως «έρχεται κάποια στιγμή το σώμα, αν δεν θέλει η ψυχή να καταλάβει, και σε ταρακουνά και σε αφυπνίζει».

Χωρίς να διαγράφει τη συγκεκριμένη τηλεοπτική πορεία που ακολούθησε, παραδέχθηκε με χαρά πως πλέον μεγάλωσε γενιές τηλεθεατών, η Νίκη Σερέτη δεν δίστασε να δηλώσει πως ήταν άτυχη στην προσωπική της ζωή αφού ακόμα αναζητά έναν σύντροφο που θα γεράσει στο πλευρό του, αφού πλέον και το παιδί είναι κάτι που δεν επιθυμεί, μιας και δεν θέλει να γίνει «γιαγιά του παιδιού» της, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Με έχει κουράσει να με ρωτούν για την καταγωγή μου

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της επεσήμανε πως έχει κουραστεί να απαντά στις προφανείς ερωτήσεις για την καταγωγή, το χρώμα και την ιστορία των γονιών της, που την έδωσαν σε άλλη οικογένεια που τη μεγάλωσε για να βρίσκεται στην Ελλάδα.

Η Νίκη Σερέτη είναι γεννημένη στο Βελγικό Κονγκό και έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα. Η ηθοποιός κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα των ημερών που είναι ο φυλετικός διαχωρισμός, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ λέγοντας πως και η ίδια έχει βιώσει ρατσιστικές συμπεριφορές.

«Από μικρή έχω βιώσει τον ρατσισμό. Ήμουν κλαψιάρικο παιδί, αλλά τελικά ανακάλυψα πως είχα λόγο. Στην ψυχοθεραπεία δούλεψα όλα όσα με απασχολούσαν. Δεν θεωρώ ότι έχουμε κάνει βήματα σε σχέση με τον ρατσισμό στην Ελλάδα. Υπάρχει ακόμα. Απλά τα βάζουμε όλα κάτω από το χαλί. Στην τηλεόραση με είχαν ως οικιακή βοηθό ή ως εξωτική γκόμενα. Ρόλοι με ταμπέλες που είχαν να κάνουν σχεδόν πάντα με το χρώμα μου. Είχα πάει στο κομμωτήριο και με ρωτούσαν “από πού είστε;”. Πλέον με κουράζει κι αυτό. Το θεωρώ ρατσιστικό», είπε μεταξύ άλλων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ