2020-06-17 11:10:54
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Αναζητούνται άρον άρον ξενοδοχεία για να φιλοξενήσουν ασθενείς με Covid – 19 στα νησιά
Με μια διαδικασία εξπρές η κυβέρνηση αναζητά ξενοδόχους που θα διαθέσουν το κατάλυμά τους για να φιλοξενηθούν πιθανά κρούσματα του κορονοϊού το επόμενο διάστημα στα νησιά.

HR

Το υπουργείο Τουρισμού μάλιστα με μία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που διαρκεί μόλις δύο ημέρες, αναζητά τους ξενοδόχους που θα συμφωνήσουν να μετατρέψουν το ξενοδοχείο τους σε Covid.

Η πρόσκληση αναρτήθηκε στις 16 Ιουνίου και λήγει αύριο 18 Ιουνίου.

Προβληματισμός

Βέβαια φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ότι ο κλάδος των ξενοδόχων είναι προβληματισμένος σχετικά με τη διάθεση των δωματίων για τη φιλοξενία ασθενών με κορονοϊό. Και αυτό επειδή τα κονδύλια που δίνονται για τη μίσθωση είναι περιορισμένα, ενώ από την άλλη υπάρχει και ο φόβος στους επαγγελματίες του κλάδου ότι θα «στιγματισθεί» το κατάλυμά τους.

Είναι ενδεικτικό ότι το κόστος αποζημίωσης για τα καταλύματα που θα μισθωθούν, υπολογίζεται ανά δωμάτιο στα 30 ευρώ την ημέρα όταν γίνεται χρήση των δωματίων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους σίτισης και 10 ευρώ την ημέρα όταν τα δωμάτια είναι κενά αν δεν προκύψει δηλαδή ασθενείς με κορονοϊό.


Οι ενδιαφερόμενοι πάντως που θέλουν να υποβάλουν σχετική αίτηση θα πρέπει να το πράξουν μέχρι αύριο 18 Ιουνίου στην οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού.

Εργαζόμενοι σε αναστολή

Πάντως στην πρόσκληση ενδιαφέροντος συμπεριελήφθη και διάταξη για τη δυνατότητα οι τουριστικές επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους.

Συγκεκριμένα όπως προβλέπεται «τα κύρια και μη κύρια ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα εποχικής λειτουργίας, δύνανται να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου του προσωπικού της επιχείρησής τους, κατά το χρονικό διάστημα από 1/6/2020 έως και 30/9/2020 και ειδικότερα τις χρονικές περιόδους που δεν υπάρχουν καθόλου διαμένοντες σε αυτά.

Προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την εν λόγω αποζημίωση θα πρέπει να αποστείλουν εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από τη λήξη της περιόδου αναφοράς (από έναρξη της σύμβασης έως 31 Αυγούστου 2020 και από 1ης Σεπτεμβρίου 2020 έως τη λήξη της σύμβασης) στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ