2020-06-18 23:52:19
Φωτογραφία για Τουρκία - Αγιά Σοφιά: Οι ψηφοφόροι του Ερντογάν την θέλουν τζαμί
Τι έδειξε έρευνα που πραγματοποίησε το κόμμα του Ερντογάν μεταξύ ψηφοφόρων τουρκικών κομμάτων για την πρόθεση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Οι εννέα στους δέκα ψηφοφόρους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και του Εθνικιστικού Κινήματος της Τουρκίας (MHP) τάσσονται υπέρ της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε από το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (ΑΚΡ), και βρήκε, επίσης, θετικούς επτά στους δέκα ψηφοφόρους του κόμματος İYİ, καθώς και τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Επιπλέον, πολλοί πολιτικοί από τα δύο πρώτα κόμματα εκδήλωσαν την άποψη πως στις 15 Ιουλίου που θα συμπληρωθούν τα τέσσερα χρόνια από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία.

Σημειώνεται πως το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας αναμένεται να συνέλθει στις 2 Ιουλίου, προκειμένου να εξετάσει αίτημα ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος, που μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε μουσείο το 1934.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ