2020-06-19 00:09:25
Φωτογραφία για Βόρεια Κορέα προς Σεούλ: «Η υπομονή του στρατού μας έχει εξαντληθεί»
Εντείνει τις απειλές προς τη Σεούλ το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, μετά την ανατίναξη του γραφείου διασύνδεσης με τη Νότια Κορέα στην πόλη Καεσόνγκ, κοντά στη μεθόριο μεταξύ

των δύο χωρών, πριν από δύο ημέρες. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της επίσημης εφημερίδας του καθεστώτος Rodong Sinmun, «η έκρηξη αυτή την εβδομάδα του γραφείου διασύνδεσης για τις δύο χώρες ήταν μόνο η αρχή».

«Ο εκρηκτικός θόρυβος της δικαιοσύνης, που θα συνεχίσει την παρουσία του, θα μπορούσε να πάει πολύ πέρα από τη φαντασία εκείνων που κάνουν θόρυβο για το τι θα μπορούσε να συμβεί. Η υπομονή του στρατού μας έχει εξαντληθεί. Η ανακοίνωση του στρατού πως ετοιμάζει ένα λεπτομερές στρατιωτικό σχέδιο θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη» αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα φυλλάδια προπαγάνδας η αιτία για την ένταση μεταξύ των δύο χωρών;

Τις τελευταίες εβδομάδες η Βόρεια Κορέα αυξάνει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο εξαιτίας φυλλαδίων προπαγάνδας, που πέταξαν αποστάτες και ακτιβιστές στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών
. Η μικρότερη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Τζονγκ, από τις 4 Ιουνίου είχε καλέσει τη Σεούλ να συγκρατήσει τους αποστάτες και απείλησε πως, αν αυτό δεν συμβεί, η χώρα της θα αποχωρήσει από την διμερή συμφωνία ειρήνης, που είχαν υπογράψει τον Απρίλιο του 2018 ο «κληρονομικός ηγέτης» της Βόρειας Κορέας και ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Μουν Τζε Ιν.

Το Σάββατο, η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, που τα τελευταία δύο χρόνια έχει πυκνώσει τις επίσημες εμφανίσεις στο πλευρό του, με ανακοίνωσή της, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας (KCNA), απείλησε τη Σεούλ με «στρατιωτική δράση», καθώς η Νότιος Κορέα απέτυχε να εμποδίσει την ρίψη φυλλαδίων προπαγάνδας στα σύνορα των δύο χωρών.

Ετοιμάζει την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από υποβρύχιο ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νοτίου Κορέας, Yonhap News, την Τετάρτη το αεροσκάφος που χρησιμοποιεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν μετακινήθηκε από την Πιονγκγιάνγκ στην ανατολική ακτή, γεγονός που εντείνει τις εικασίες πως υπάρχει πιθανότητα ο ισχυρός ηγέτης του καθεστώτος να ετοιμάζει εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από υποβρύχιο.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους η Βόρεια Κορέα είχε ανακοινώσει την επιτυχημένη εκτόξευση νέου βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο. Ο νέος βαλλιστικός πύραυλος, γνωστός με την ονομασία Πουγκσόνγκ-3 είχε εκτοξευθεί από υποβρύχιο στα ανοιχτά της παραθαλάσσιας πόλης Ουονσάν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Πρόκειται για την πόλη στην οποία εικάζεται πως είχε καταφύγει ο Κιμ Γιονγκ Ουν για να προφυλαχθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, όταν «εξαφανίστηκε» για τρεις εβδομάδες από τη δημόσια ζωή τον Απρίλιο.

Μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο τον Οκτώβριο του 2019, το BBC ανέφερε πως αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη Βόρεια Κορέα, επειδή σημαίνει πως το καθεστώς έχει τη δυνατότητα, πλέον, να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους και εκτός της εδαφικής του έκτασης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ