2020-06-19 00:35:46
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας
ΠΡΟΤΑΣΗ προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας

 

 Δημιουργία

1)    Σχολείου  Δεύτερης Ευκαιρίας

2)    Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

 

 Αγαπητοί Αναγνώστες

Ως μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας (ορίστηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν αίτησης μου) πρότεινα στις δύο συνεδριάσεις της το Δεκέμβριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020  να δημιουργηθούν  στο Δήμο μας 1) Εσπερινό  Γυμνάσιο και 2)  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  στο Δήμο μας.

 

Κατόπιν πολλών συζητήσεων  με υπηρεσιακούς παράγοντες της Εκπαίδευσης αλλά και με στελέχη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας   πείστηκα  ότι είναι πιο ωφέλιμο το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας  για τους Δημότες.

Βεβαίως όλα αυτά τα χρόνια στις επισκέψεις μου στα χωριά του Δήμου έθεταν το θέμα.  Πως θα αποκτήσουν τίτλο σπουδών αφού για διάφορους λόγους δεν ολοκλήρωσαν το κύκλο των σπουδών τους.


 

Σήμερα θα  δούμε τι είναι το

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ.

 

ΓΕΝΙΚΑ. 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 2 εκπαιδευτικά έτη ( 18 μήνες). Μετά την επιτυχή αποφοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ