2020-06-20 16:47:15
Φωτογραφία για Τα ακραία μπακ πληγώνουν τον Παναθηναϊκό
Ματίας Γιόχανσον, Εμάνουελ Ινσούα, Κώστας Αποστολάκης και Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης ήταν τα ακραία μπακ στα οποία στηριζόταν ο Γιώργος Δώνης στη φετινή σεζόν αλλά και στην προηγούμενη. Η πολύ καλή απόδοση αυτών έδινε άλλο αέρα στην μεσοεπιθετική γραμμή του τριφυλλιού ενώ γενικότερα αμυντικά είχαν μειωθεί κατά πολύ οι κίνδυνοι από τα πλάγια.

Τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει άρδην. Πλέον ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να υπολογίζει στους 3 από τους 4 ενόψει της νέας σεζόν, όπως όλα δείχνουν. Ταυτόχρονα, μετά την αποχώρηση του Αποστολάκη και τον τραυματισμό Γιόχανσον, το τριφύλλι στα πλέι οφ θα παει με Χατζηθεοδωρίδη και Ινσούα και σε περίπτωση ανάγκης αναμένεται ενεργοποιηθεί ο Κολοβέτσιος γι΄αυτή τη θέση. Το μεγάλο πρόβλημα όμως δεν είναι τώρα. Το μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί τη νέα σεζόν, μιας και το τριφύλλι θα πρέπει να κινηθεί για 3 μπακ κατά πάσα πιθανότητα
. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα αλλάξουν τελείως τα πρόσωπα και θα χαθεί η χημεία που είχε βρεθεί τόσο καιρό. Δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτες όπως ο Ινσούα και ο Γιόχανσον με σχετικά λίγα χρήματα. Δεν είναι εύκολο να… βγάλεις από την ακαδημία σου παίκτες όπως ο Αποστολάκης. Ο νεαρός μπακ έδειξε ωριμότητα στο παιχνίδι του δίνοντας λύσεις στον Γιώργο Δώνη και μάλιστα επιβραβεύτηκε για την αποδοσή του, με την μεταγραφή του στο ΑΠΟΕΛ. Το γιατί δεν έμεινε είναι άλλη κουβέντα και υπάρχει φυσικά σαφέστατη ευθύνη των πράσινων. Ο Τσάβι Ρόκα μαζί με τον νέο προπονητή της ομάδας Ντάνι Πογιάτος, θα πρέπει να βρουν παίκτες τουλάχιστον ισάξιους με αυτούς θα φύγουν. Το θέμα είναι ότι το τριφύλλι πλέον καλείται να μην χάσει την ποιότητα σε αυτή τη θέση, καθώς αν συμβεί αυτό, τότε θα χάσει κατά πολύ τη δυναμική του σε αυτές τις θέσεις ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει λοιπόν ένας μεγάλος κίνδυνος που πρέπει να προσέξουν στο πράσινο στρατόπεδο: Να μην μετατραπεί το πράσινο πλεονέκτημα σε μειονέκτημα. Φυσικά ο χρόνος θα δείξει τι ακριβώς θα συμβεί.

Πηγή: panathinaikos24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρόστιμο €30.000 στον Alpha
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πρόστιμο €30.000 στον Alpha
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ