2020-06-21 23:43:43
Φωτογραφία για ΧΡ.ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ»
Είμαι από εκείνους που στήριξαν τη λειτουργία και στη συνέχεια την επαναφορά του σημαντικού αυτού Ευρωπαϊκού, ανεξάρτητου θεσμού, για τον έλεγχο της τοπικής κακοδιοίκησης.

Είναι γνωστές και καταγεγραμμένες οι ουσιαστικές παρεμβάσεις μου στο ΥΠΕΣ και ο πρότυπος «Κώδικας Λειτουργίας του Συμπαραστάτη» που συνέταξα. Θεωρώ δημιουργική και πετυχημένη τη θητεία μου την περίοδο 29.10.2014 – 10.5.2019 όπως βγαίνει από τα πραγματικά αποτελέσματα και γεγονότα, όπως έκριναν άλλοι ειδικοί, αλλά και η αναγνώριση από χιλιάδες δημότες που απευθύνθηκαν σε εμένα στο παραπάνω διάστημα, αφού δεν άφησα εκκρεμότητες, γι’ αυτό και συνεχίζουν να με αναζητούν ακόμα και σήμερα, μη γνωρίζοντας την εκκρεμότητα που υπάρχει από πλευράς Δήμου.

Έχοντας αναδείξει το θεσμό αυτό Πανελλαδικά με βάση το έργο στο Δήμο μας, νομίζω είναι δυσάρεστο σήμερα (10 μήνες τώρα) να μην έχει εκλεγεί Συμπαραστάτης.


Για την αρνητική αυτή εξέλιξη τη διαδικαστική ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή, όμως η ουσιαστική αρμοδιότητα λειτουργίας και συνέχειας του θεσμού ανήκει στο Δημοτικό Συμβούλιο και μόνο.

Οπωσδήποτε υπάρχουν κρυπτόμενες δυνάμεις και συμφέροντα που έχουν ενοχληθεί από την 24ωρη καθημερινή, ακούραστη και τεκμηριωμένη λειτουργία μου ως Συμπαραστάτη, απέναντι στην κακοδιοίκηση σε τοπικό επίπεδο και υπάρχουν ομολογίες τους (ακόμα και έγγραφες) με αρνητικές πιέσεις τους προς το Δήμο, όταν μάλιστα πολλές από τις Εκθέσεις μου έχουν περιέλθει στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης, σε Ελεγκτικά όργανα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν γίνει αποδεκτές προς αξιοποίηση κι αυτό είναι κάτι που ενοχλεί ιδιαίτερα κάποιους/ες.

Σε ότι με αφορά έχω υποβάλλει πλήρη φάκελο υποψηφιότητας μετά την από 12.2.2020 πρόσκληση του Δήμου, θεωρώντας ότι διαθέτω τη δύναμη, τις γνώσεις και προπαντός την εμπειρία να συνεχίσω και να ολοκληρώσω συγκεκριμένες επωφελείς για τους δημότες προτάσεις που ήδη έχω ανακοινώσει (μάλιστα χωρίς να λαμβάνω οικονομική αντιμισθία, αφού πλέον είμαι συνταξιούχος, δηλαδή χωρίς δαπάνη για το Δήμο, άλλωστε το δημ. συμβούλιο έχει εγγράψει μηδέν -0- κονδύλιο στον ετήσιο προϋπολογισμό για συμπαραστάτη). 

Να πω ακόμα ότι σύμφωνα με το νόμο οι δημοτικοί σύμβουλοι αποφασίζουν ελεύθερα με μυστική ψηφοφορία την εκλογή Συμπαραστάτη, με την παρουσία των 3/5 των παρόντων και με μοναδικό κατά νόμο κριτήριο την «επιλογή προσώπου εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας» στη θέση αυτή, με τη διευκρίνιση ότι η επιλογή του ΣτΔΕ δεν είναι πρόσληψη υπαλλήλου. 

Επίσης από 21.2.2020 έχουν υποβάλλει στο Δήμο ενυπόγραφο αίτημα – κάλεσμα – διαμαρτυρία 213 δημότες ζητώντας τη συνέχεια του θεσμού, δεδομένου ότι η επιθυμητή προθεσμία (χρονοδιάγραμμα) που είχε θέσει το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν μέχρι 31.10.2019, ενώ στη συνέχεια ελευθέρωσε περαιτέρω τη διαδικασία, οπότε σήμερα και ιδίως από τη χαλάρωση των μέτρων του COVID-19 εκκρεμή η εισαγωγή του θέματος στο Δ.Σ. και η ψηφοφορία των δημ. συμβούλων σε κάλπη.

Τέλος, απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους τους καλώ να επιλέξουν τη συνέχεια του θεσμού του Συμπαραστάτη και τη λειτουργία του σε 24ωρη βάση, όπως έχει ανάγκη η περιοχή μας.

Ιδιαίτερα απευθύνομαι στους παλαιούς δημοτικούς συμβούλους, που γνωρίζουν από κοντά τη δράση μου και τους υπενθυμίζω ότι δεν πρέπει να ξεχνούν τη συνέπειά μου στην τήρηση του καθήκοντος και ότι τίμησα και τιμώ με επάρκεια (χωρίς ποτέ να λυγίσω απέναντι στην κακοδιοίκηση), την εμπιστοσύνη που μου έδωσαν σε κρίσιμα θέματα του Δήμου, με συγκεκριμένες αποφάσεις τους (όπως με την απόφαση 330/2015 του Δ.Σ. όπως εξειδικεύει η σελίδα 30 αυτής), γι’ αυτό και συνεχίζω, δεσμευόμενος και από την επίσημη βούληση 3.461 δημοτών, που ανταποκρίθηκαν όπως είχα ζητήσει.

Το Δ.Σ. Σπάτων - Αρτέμιδος με την απόφαση 330/2015 (σελ. 30) ενέκρινε και ουδέποτε πήρε πίσω το έγγραφο αυτό:
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έκανε το ντέρμπι...περίπατο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έκανε το "ντέρμπι"...περίπατο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ