2020-06-22 11:04:08
Φωτογραφία για Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκινά η τουριστική προβολή της Ελλάδας για το 2021
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα ξεκινήσει η τουριστική προβολή της Ελλάδας για το 2021, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος της φετινής σεζόν, τόσο σε αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό, όσο και στα έσοδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού είναι οι καμπάνιες για την προβολή των ελληνικών προορισμών να αρχίσουν όσο γίνεται νωρίτερα μετά το κλείσιμο της τουριστικής περιόδου, ώστε να κερδηθούν μερίδια από τον ανταγωνισμό και ο ελληνικός τουρισμός να πάρει προβάδισμα. Επιχειρηματίες, όπως και tour operators, έχουν ξεκινήσει να καταστρώνουν τη στρατηγική τους για το 2021, έχουν κλειστεί νέα ταξιδιωτικά πακέτα και έχουν μετατεθεί κρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι, αν και σε τιμές υψηλότερες.

Κομβικής σημασίας, όπως σημειώνουν φορείς του χώρου, προκειμένου η επόμενη σεζόν να πάει καλά και να μετριαστεί η ζημιά του 2020 που προκάλεσε ο Covid-19 και το πάγωμα της τουριστικής ζήτησης, είναι να συνεχιστεί η καλή υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, να μην υπάρξουν απρόοπτα και η χώρα να διατηρήσει το ατού της ασφάλειας.


Στόχος η επιμήκυνση της σεζόν

Δεύτερος στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι η σεζόν να είναι μεγαλύτερη την επόμενη χρονιά, να ξεκινήσει δηλαδή από το Μάρτιο και να διαρκέσει μέχρι το Νοέμβριο. Προϋπόθεση εντούτοις για την κάλυψη των φετινών απωλειών είναι να μην υπάρξουν επόμενα κύματα του ιού ή να υπάρξουν θετικές εξελίξεις όσον αφορά το εμβόλιο και τη θεραπεία.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του κλάδου, η αποκατάσταση των τουριστικών μεγεθών, όπως και της ταξιδιωτικής εμπιστοσύνης θα είναι χρονοβόρα. Θεωρείται δε πως ο ελληνικός Τουρισμός θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια για να μπορέσει να ανακάμψει και να αποκτήσει τη δυναμική που είχε το 2019.

Την προηγούμενη χρονιά οι τουριστικές εισπράξεις ξεπέρασαν τα 18,2 δισ. ευρώ, ο αριθμός των επισκεπτών από το εξωτερικό έφτασε τα 33 εκατ., ενώ η συνολική συμβολή του κλάδου άγγιξε άμεσα και έμμεσα το 30% του ΑΕΠ.

Οι προβλέψεις για φέτος λένε πως από τα 18,2 δισ. ευρώ που έφερε το 2019 ο ελληνικός Τουρισμός, θα διασωθούν περίπου τα οκτώ. Σημειώνεται πως αναμένονταν τουλάχιστον 20 δισ. 

Βίκυ Κουρλιμπίνη

[email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ