2020-06-22 19:26:12
Φωτογραφία για Προσευχές και Δεήσεις στην γενέτειρα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού
Θείες Λειτουργίες και Ιερές Παρακλήσεις τελούνται ανελλιπώς εις το Ι. Προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού εις την γενέθλιο γη, το Συρικάρι Κισάμου.

Τόσο εις την πατρική Του οικία, η οποία έχει ανακαινιστεί και μετατραπεί σε προσκύνημα, όσο και εις τον περικαλλή Ι. Προσκυνηματικό Του Ναό, ο οποίος ευρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από την πατρική οικία του Οσίου, σε γη που δώρισαν εις την Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου οι απόγονοι, κατά σάρκα συγγενείς του Οσίου Νικηφόρου.

Ιερείς και Διάκονοι της Ι. Μητροπόλεως μνημόνευσαν, εις την πρόσφατη Ι. Παράκληση, περισσότερα από 10.000 ονόματα που, τον τελευταίο καιρό, έχουν σταλεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ι. Μητροπόλεως απ΄ όλο τον κόσμο προς προσευχή και μνημόνευση.

Ονόματα τα οποία και μνημονεύονται σε κάθε λατρευτική και λειτουργική σύναξη που τελείται εις το προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου.

Της Ι. Παρακλήσεως χοροστάστησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος σημείωσε: «Χιλιάδες προσευχές και καρδιές ενώνονται, μυστικώ τω τρόπω, σήμερα αλλά και σε κάθε Θεία Λειτουργία και Ι. Παράκληση σε τούτο τον ιερό και αγιασμένο τόπο, το Συρικάρι Κισάμου, την γενέτειρα του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού.


Τόπο απαράκλητο και περίκλειστο από οροσειρές και σκληροτράχηλα βουνά που η χάρις, οι μεσιτείες και οι πρεσβείες του Οσίου Νικηφόρου μεταμόρφωσαν σε σύγχρονη κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Τόπο που χαριτώθηκε και αγιάστηκε από την παρουσία ενός άσημου για τον κόσμο αλλά μεγάλου και ξακουστού για τον Θεό, τον Όσιο πατήρ ημών Νικηφόρο τον Λεπρό.

Άγιο των καιρών μας που θέλησε η αγάπη του Θεού, Εκείνος γνωρίζει το γιατί, αυτούς τους τόσο δύσκολους, στενάχωρους και αποκαλυπτικούς καιρούς μας να καταστεί πηγή ελπίδας, χαράς, δύναμης, παρηγορίας και ανακούφισης χιλιάδων, ανά την οικουμένη, ψυχών. Κατακλύζεται, καθημερινά, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ι. Μητροπόλεως μας από πλήθος ονομάτων, απ΄ όλο τον κόσμο. Ικεσίες και αιτήματα για προσευχές.

Παρακλήσεις και Δεήσεις. Ιστορίες ζωής, πόνου, αλλά και ελπίδας, προσδοκίας και χαράς. Μαρτυρίες θαυμαστών και θαυματουργικών παρεμβάσεων του Αγίου Νικηφόρου. Μαρτυρία από Καλιφόρνια της Αμερικής για ίαση και θεραπεία νεαρής κοπέλας που έπασχε από 3 αυτοάνοσα νοσήματα. Μαρτυρία από ασθενή με την λοιμική ασθένεια της εποχής που, στο οριακό σημείο μεταξύ ζωής και θανάτου που βρέθηκε στην εντατική, ο Όσιος Νικηφόρος χάρισε την ζωή! Μαρτυρία…. Μαρτυρία…. Δόξα τω Θεώ! Οι Άγιοι μας, ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός, φανερώνουν την μεγάλη αλήθεια ότι: ζεί Κύριος ο Θεός!

Ας εντείνουμε τις προσευχές και τις ικεσίες μας, αδελφοί, προς τον μεγάλο αυτό Άγιο μας και προς όλους τους Αγίους, την Παναγία Μητέρα μας.

Για να μπορούμε να νικήσουμε κάθε φόβο και δοκιμασία, κάθε απογοήτευση, πειρασμό και θλίψη», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος στο τέλος της Ι. Παρακλήσεως ανέπεμψε ειδική δέηση-προσευχή «υπέρ υγείας του σύμπαντος κόσμου και αναρρώσεως πάντων των ασθενούντων και των εν λοιμοίς και θλίψεσιν ευρισκομένων αδελφών ημών».

Πλήθος προσκυνητών, από την ευρύτερη περιοχή εντός και εις τον προαύλιο χώρο του Ι. Προσκυνήματος, μετείχαν συνευχόμενοι. 

Πηγή: romfea
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ