2020-06-22 21:41:59
Φωτογραφία για Σύρου Δωρόθεος και Εδέσσης Ιωήλ στον Άγιο Δωρόθεο
Στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Δωροθέου, στο χωριό Δωροθέα της Αριδαίας, συνιερούργησαν εχθές Κυριακή 21 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β`, ο οποίος πραγματοποίησε το ετήσιο προσκύνημά του στον Ναό αυτό του Προστάτου του Αγίου, τον οποίο είχε εγκαινιάσει με τον Σεβασμιώτατο κ. Ιωήλ το 2012.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Δήμαρχοι Εδέσσης και Αριδαίας, ο διατελέσας ο Δήμαρχος Αριδαίας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αριδαίας, Αντιδήμαρχοι και πλήθος πιστών, οι οποίοι υπεδέχθησαν τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ με πηγαίες και ποικίλες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, στο κήρυγμά του, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ για την εγκάρδια υποδοχή του και το μεστό αδελφικής αγάπης καλωσόρισμά του, ομίλησε επί της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής και ειδικότερα στη φράση «αφέντες άπαντα ηκολούθησαν αυτώ» τονίζοντας ότι όπως οι Απόστολοι έτσι και ο Άγιος Δωρόθεος και οι σήμερα τιμώμενοι Πατέρες του Αγίου Όρους ακολούθησαν το Χριστό, καταθέτοντας τη μαρτυρία της πίστεως, η οποία εξεδηλώθη με το μαρτύριο του αίματος και το πολυχρόνιο μαρτύριο της συνεδήσεως.


Κάλεσε δεν τους παρόντες να ενωτίζονται την πρόσκληση του θεού, η οποία μας διαβιβάζεται διά των πνευματικών μας πατέρων, των Επισκόπων, των γονέων και τον διδασκάλων μας και να ακολουθούμε το Χριστό, διακρίνοντας μέσα από τις διάφορες εκφάνσεις της ζωής μας, που λειτουργούν ως οδοδείκτες, την παρουσία Του και το θέλημά Του, ο Οποίος μας προσκαλεί διαχρονικά με το «Ακολούθει μοι»!

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ διένειμε στην πληθύ των παιδιών, που παρέστησαν, παιχνίδια και στους πιστούς, μαζί με το Αντίδωρο, αναμνηστικές ευλογίες, μεταφέροντάς τους την ευλογία της Μεγαλόχαρης από την Τήνο.

Τους ευχαρίστησε και πάλι για την υποδοχή και την αγάπη τους και τους κάλεσε στην Ερμούπολη, να ανταποδώσει τη φιλοξενία τους.

Ιδιαιτέρως δε, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ, τον οποίο χαρακτήρισε χαριτωμένο Ιεράρχη, καλό πατέρα και διδάσκαλο του Ευαγγελίου, ο οποίος με το λόγο και τα έργα του τιμά και περικοσμεί την Ιεραρχία της Εκκλησίας.

Δείτε φωτογραφίες: 

Πηγή: orthodoxianewsagency
paraklisi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ