2020-06-23 01:09:42
Φωτογραφία για Παλαιστίνιος διπλωμάτης: Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία ΑΟΖ με Τουρκία
«Προσδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις μας με την Τουρκία - Έχουμε και εμείς δικαιώματα στη Μεσόγειο» ανέφερε ο Φαέντ Μουσταφά μιλώντας σε τουρκικά ΜΜΕ - Ταξίδι αστραπή του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών στο Ισραήλ

Στο ενδεχόμενο υπογραφής συμφωνίας ΑΟΖ με την Τουρκία αναφέρθηκε σε συνέντευξή του σε τουρκικά μέσα, ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Άγκυρα, Φαέντ Μουσταφά. Ο Παλαιστίνιος πρέσβης υποστήριξε πως και το παλαιστινιακό κράτος έχει δικαιώματα στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνοντας πως μέχρι σήμερα οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν καταφέρει να διεκδικήσουν και εκμεταλλευτούν το μερίδιό τους λόγω των ισραηλινών πιέσεων.

«Το Ισραήλ δεν μας επέτρεψε, το απέτρεψε», υπογραμμίζει ενώ στο ερώτημα αν συζητείται μία παρόμοια συμφωνία με τη Λιβύη μεταξύ Τουρκίας και Παλαιστίνης», ο Φαέντ Μουσταφά δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Εμείς, ως Παλαιστίνη, προσδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις μας με την Τουρκία
. Εργαζόμαστε για την ενίσχυση των σχέσεων σε όλους τους τομείς. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις ιδέες για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων. Αυτό ισχύει και στο θέμα της συμφωνίας ΑΟΖ με την Τουρκία. Έχουμε και εμείς δικαιώματα στη Μεσόγειο. Έχει και η Παλαιστίνη μερίδιο στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε με την Τουρκία όσον αφορά το φυσικό αέριο. Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία με την Τουρκία. Θέλουμε ανάπτυξη των σχέσεών μας σε όλους τους τομείς. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα».

Ταξίδι αστραπή του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών στο Ισραήλ

Στο μεταξύ, ταξίδι-αστραπή στο Ισραήλ, και συγκεκριμένα στο Τελ Αβίβ, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 23 Ιουνίου ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Ασκενάζι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και ο Κύπριος Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά σε πρόσκληση του Ισραηλινού ομολόγου του να συναντηθούν για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επρόκειτο να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ στις 23 Ιουνίου, συνοδευόμενος από Υπουργούς. Ωστόσο αυτή αναβλήθηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, λόγω των εξελίξεων που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού στο Ισραήλ, και θα καθοριστεί νέα ημερομηνία πραγματοποίησής της μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ