2020-06-23 15:16:02
Φωτογραφία για Γερμανία: Επιστροφή στο lockdown η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία μετά τη νέα εστία Covid-19
Επιστροφή στο αυστηρό lockdown αποφάσισαν οι γερμανικές αρχές για την περιοχή Γκίτερσλοχ, και τους περίπου 360.000 κατοίκους της, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού, μετά τα εκατοντάδες κρούσματα τα οποία καταγράφονται και συνδέονται με το σφαγείο του ομίλου Τένιες (Tönnies), από τους μεγαλύτερους του κλάδου στη Γερμανία .  

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, οι αυστηροί περιορισμοί θα τεθούν ξανά σε ισχύ ως «προληπτικό μέτρο» και θα ισχύσουν έως τις 30 Ιουνίου.  

Είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία εφαρμόζει εκ νέου lockdown μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων, τον Μάιο.

Αν και η Γερμανία περιλαμβάνεται στη λίστα με τις χώρες που ανταποκρίθηκαν άμεσα και με επιτυχία στην κρίση της πανδημίας, εκφράζονται ανησυχίες για την ραγδαία αύξηση των λοιμώξεων ξανά.

Η Γερμανία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της πανδημίας, προειδοποίησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Robert Koch Λόταρ Βίλερ, αν και παραμένει αισιόδοξος ότι μπορεί να προληφθεί.


Σύμφωνα με τον Βίλερ, εκ των κορυφαίων επιδημιολόγων της Γερμανίας, οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι απαραίτητο να παραμείνουν σε ισχύ, ενώ σημαντικό ρόλο στον περιορισμό της διασποράς του ιού παίζει ο καλός εξαερισμός.  

Το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας Covid-19 (R 0) στη Γερμανία βρίσκεται στο 2,76, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις τοπικές εστίες.

με πληροφορίες από BBC, Reuters
medlabgr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ