2020-06-23 15:56:48
Φωτογραφία για Θανάσης Καββαδάς προς Ένωση Ελληνικών Τραπεζών: Οι επιχειρήσεις ρισκάρουν, πρέπει να ρισκάρουν και οι τράπεζες και να δώσουν ρευστότητα στην αγορά
     Ομιλία σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, σχετικά με την ανάγκη παροχής ρευστότητας από τις τράπεζες στην αγορά.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε σε συνεδρίαση ενημέρωσης των μελών των Επιτροπών από τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία εκπροσώπων της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, την πρόσβαση των επιχειρήσεων στα χρηματοδοτικά εργαλεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τη ρύθμιση της αστικής ευθύνης επιχειρήσεων εστίασης από κρούσματα Κορωνοϊού COVID-19.

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να ασκήσουν τον πραγματικό τους ρόλο που είναι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και της οικονομίας, παρέχοντας κρατικές εγγυήσεις, αλλά και θέτοντας σε λειτουργία δύο σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, γνωστό ως ΤΕΠΙΧ ΙΙ, και το Ταμείο Εγγυοδοσίας.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ