2020-06-23 19:15:14
Φωτογραφία για Απάντηση Νίκης Κεραμέως στα fake news του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το μάθημα των Θρησκευτικών
Ο τέως Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έγραψε στο "ημερολόγιό" του στο tvxs:

Pink Floyd vs Κατηχητικό

Η Υπουργός Παιδείας αποσύρει τα καλλιτεχνικά μαθήματα από το λύκειο. Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι θεωρεί ότι αυτά καλύπτονται από το κατηχητικό και τα απέσυρε για να μην κάνουν οι μαθητές τα ίδια και τα ίδια. Μετά βέβαια διάβασα ότι διπλασίασε τις ώρες των θρησκευτικών οπότε υποψιάστηκα ότι κάποιο άλλο είναι το κίνητρο. Η κ. Κεραμέως καταλαβαίνω ότι θέλει να το κάνει ένα κέντρο κατάρτισης που ταυτόχρονα εμποτίζει τους μαθητές με τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Και μόνο με αυτά. Η τέχνη σε όλα αυτά δεν έχει καμία θέση.

Η άβυσσος που με χωρίζει με την κ. Κεραμέως νομίζω ότι πλέον καταλαβαίνω που οφείλεται. Όταν είχα ακούσει για πρώτη φόρα το “The Wall” των Pink Floyd και είχα δει το σχετικό video είχα ανατριχιάσει από την εικόνα του αυστηρού καθηγητή που καταπίεζε τους μαθητές και φώναζε με μια βέργα στο χέρι ενώ εκείνοι βάδιζαν σε μια γραμμή παραγωγής πριν γίνουν κιμάς. Φοβάμαι ότι η κ. Κεραμέως το είδε ως εγχειρίδιο.


Η Υπουργός Παιδείας απάντησε στον κ. Τσακαλώτο μέσω fb διαψεύδοντας τις ανακρίβειες για το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά και προβάλλοντας ταυτόχρονα τις καινοτομίες της με την "εισαγωγή στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα θεματικών για τη σεξουαλική αγωγή, τον αλληλοσεβασμό και τη διαφορετικότητα":

Είναι να απορεί κανείς πως ο τέως Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν μπορεί να κάνει μία απλή πρόσθεση των ωρών διδασκαλίας των Θρησκευτικών στο σχολικό πρόγραμμα, για να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία αλλαγή. Δυστυχώς αναπαράγει και ο ίδιος τα fake news για τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας, που συστηματικά προωθούν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον εσκεμμένα, ίσως απλά για το κυνήγι της ευφάνταστης ατάκας, που ξεκίνησε με τη Σκάρλετ Γιόχανσον... Μας χωρίζει πράγματι άβυσσος με τον κ. Τσακαλώτο και τον κατ' επίφαση προοδευτισμό που πρεσβεύει το κόμμα του. Θα έπρεπε, αντί της προπαγανδιστικής του ανάρτησης, να μας εξηγήσει γιατί το κόμμα του δεν υπερψήφισε καινοτομίες στο σχολείο, όπως η εισαγωγή στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα θεματικών για τη σεξουαλική αγωγή, τον αλληλοσεβασμό και τη διαφορετικότητα, τη ρομποτική, τα μέτρα καταπολέμησης σχολικού εκφοβισμού και άλλα. Φαντάζομαι ότι στο μέλλον θα σταθεί απέναντι και στην πρωτοβουλία που επεξεργαζόμαστε με το ΙΕΠ για διαθεματική ζώνη πολιτισμού στο σχολείο και στην προσπάθεια να διδάσκονται όλα τα ειδικά μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές, και όχι μόνο κάποια. Γιατί απλά παραμένουν ίδιοι.
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ