2020-06-23 22:41:49
Φωτογραφία για Με μεγαλοπρέπεια τα εγκαίνια του Ι.Ν Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη στην Ελίκα
Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουνίου 2020, οι κάτοικοι της Ελίκας και της ευρύτερης περιοχής Βοιών είχαν την πνευματική χαρά και την εξαιρετική τιμή να εγκαινιαστεί στον τόπο τους, και συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο του ιδρύματος περιθάλψεως ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες ‘’ο Άγιος Χαράλαμπος’’ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο Ιερός Ναός του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη.

Ο περικαλλής Ιερός Ναός, που είναι ο μοναδικός που τιμάται επ ονόματι του Αγίου Παϊσίου στην Ιερά Μητρόπολή μας και ένας από τους ελάχιστους πανελλαδικά, είναι τρισυπόστατος και είναι αφιερωμένος επίσης στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη και τον Άγιο Ιάκωβο τον εν Ευβοία (Τσαλίκη), που μαζί με τον Άγιο Παϊσιο έχουν καταταγεί τα τελευταία χρόνια στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το εορταστικό διήμερο ξεκίνησε το Σάββατο το απόγευμα με την τέλεση του πρώτου Αρχιερατικού Εσπερινού στον νεόδμητο ιδρυματικό Ιερό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ
. Ευσταθίου. Πριν τον Εσπερινό κατατέθηκαν τα ιερά λείψανα στην προς εγκαινιασμό Αγία Τράπεζα. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους τρεις σύγχρονους Αγίους της Εκκλησίας μας, με τους οποίους είχε την τιμή να έχει πνευματική σχέση, και οι οποίοι με τη βιοτή, το πλούσιο πνευματικό έργο και τον εμπνευσμένο λόγο τους απέδειξαν ότι η Αγιότητα δεν είναι υπόθεση του μακρινού παρελθόντος, αλλά μπορεί να κατακτηθεί και στη σύγχρονη εποχή με βαθιά πίστη στο Θεό και θυσιαστική αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε οι τρεις Άγιοι να προστατεύουν την ευρύτερη περιοχή και ο εγκαινιασθείς Ιερός Ναός να αποτελέσει πνευματικό καταφύγιο για κάθε χριστιανό.

Δείτε φωτογραφίες εδώ.
paraklisi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ