2020-06-24 16:13:11
Φωτογραφία για Εκατομμύρια Αμερικανοί αδυνατούν να πληρώσουν το ακριβό νερό
Εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μία τεράστια αύξηση στον λογαριασμό παροχής νερού, τον οποίο αδυνατούν να πληρώσουν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν είτε με διακοπή της ύδρευσης είτε και να χάσουν τα σπίτια τους, σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με έρευνα της Guardian.  

Σύμφωνα με στοιχεία, τα οποία συνέλεξε η βρετανική εφημερίδα από 12 πόλεις των ΗΠΑ, οι λογαριασμοί αυτοί παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 80% το διάστημα 2010 - 2018, ενώ σε ορισμένες πόλεις περισσότεροι από τα δύο πέμπτα των κατοίκων αντιμετωπίζουν τεράστια δυσκολία να τους πληρώσουν.

Στην πρώτη έρευνα αυτού του είδους στις ΗΠΑ, τα αποτελέσματα  αποκαλύπτουν τον οδυνηρό αντίκτυπο της υδάτινης φτώχειας της Αμερικής, καθώς επίσης τη γήρανση των υποδομών και των περιβαλλοντικών καθαρισμών, αλλά και τις αυξήσεις τιμών καυσίμων έκτακτης ανάγκης σε όλες σχεδόν τις γωνιές της χώρας.

Η αύξηση της τιμής του νερού στις ΗΠΑ συμπίπτει επίσης με την πανδημία του κορωνοϊού, κατά την οποία είναι πολύ σημαντική η πρόσβαση σε καθαρό νερό. Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα της Guardian, η αύξηση των λογαριασμών δεν πλήττει μόνο τους φτωχότερους αλλά επίσης, όλο και περισσότερο, τους εργαζόμενους Αμερικανούς.

«Περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα και οι φτωχότεροι από τους φτωχούς βρίσκονται σε μεγάλο πρόβλημα», επισημαίνει ο ειδικός Ρότζερ Κόλτον, ο οποίος πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη ανάλυση για λογιαριασμό της Guardian. «Τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα σε μεγάλο αριθμό πόλεων σε εθνικό επίπεδο, φαινόμενο που δεν υπήρχε πριν από μια δεκαετία, ή ακόμη και πριν από δύο ή τρία χρόνια σε ορισμένες πόλεις», προσθέτει.

Η έκθεση 88 σελίδων του Κόλτον δημοσιεύεται σήμερα κατά την έναρξη ενός μεγάλου ερευνητικού σχεδίου της Guardian, του Consumer Reports και άλλων συνεργατών, για την υδάτινη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ.  

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ