2020-06-24 16:39:49
Φωτογραφία για Έκτακτο επίδομα: Ποιοι και πότε θα λάβουν το επίδομα των 400 ευρώ
Η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση ανέρχεται στο ύψος του τελευταίου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας που έλαβαν οι δικαιούχοι και θα καταβληθεί με ανώτατο τρίμηνο όριο για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2020.

Η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ του Ιουνίου θα καταβληθεί εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου.

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο, μετά από κάθε μήνα εγγεγραμμένης ανεργίας, θα καταβάλλεται η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση των 400 ευρώ σε εποχικά εργαζόμενους του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου (χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης) από τον ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι της αποζημίωσης για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο θα πρέπει να εισέλθουν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Οργανισμού, για να επικαιροποιήσουν τα ατομικά τους στοιχεία και τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού τους (IBAN).

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι οι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου που δεν έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και οι οποίοι κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και τον Φεβρουάριο 2020 έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας για 3 μήνες και 5 ημέρες.

Επίσης δικαιούχοι είναι και όσοι απολύθηκαν από επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook και οι οποίοι κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και τον Φεβρουάριο 2020 έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παραμείνουν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο 2020.

Το ύψος και η διάρκεια της έκτακτης μηνιαίας αποζημίωσης

Η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση ανέρχεται στο ύψος του τελευταίου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας που έλαβαν οι δικαιούχοι και θα καταβληθεί κατά ανώτατο όριο για διάστημα 3 μηνών και συγκεκριμένα για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2020. Η καταβολή της έκτακτης μηνιαίας αποζημίωσης θα πραγματοποιείται εντός του πρώτου δεκαήμερου μετά από κάθε πλήρη συνεχόμενο μήνα εγγεγραμμένης ανεργίας.

Η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν προσμετράται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, οικογενειακό εισόδημα.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ