2020-06-24 17:15:50
Φωτογραφία για Συνομιλία Μιωνή-Παππά: Τρίτη ημέρα χωρίς άλλοθι για τα «λεφτά» και το «μαγαζί»
Στενεύει ο κλοιός για τον Νίκο Παππά - Στον εισαγγελέα η ηχογραφημένη συνομιλία του με τον Σάμπυ Μιωνή - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας εξεταστικής επιτροπής - Παπαγγελόπουλος:

Ο Τσίπρας ήταν ενήμερος για όλες τις πρωτοβουλίες μου - «Ενοχή» οι δικαιολογίες του λέει η ΝΔ και πιέζει για απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα

Σε τροχιά ακραίας θεσμικής περιδίνησης θέτουν την αξιωματική αντιπολίτευση τα συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα που εμφανίζουν κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μιλούν για «μαγαζιά», «outsourcing» αναθέσεις με «πολλά λεφτά» αλλά και να συγχρωτίζονται με μέλη κυκλωμάτων εκβιαστών.

Το συγκλονιστικό υλικό που διαβίβασε στην προανακριτική της Βουλής ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή αλλά και τα στοιχεία απο την έρευνα της ΕΥΠ για »νονούς» της νύχτας σκιαγραφούν την κυνική δράση ενός πολυπλόκαμου παρακρατικού μηχανισμού που λειτουργούσε υπο την καθοδήγηση, την γνώση ή την ανοχή του Μεγάρου Μαξίμου κατά την περίοδο 2015 – 2019.


ΣΥΡΙΖΑ και Παπαγγελόπουλος τρέμουν τη δεύτερη κασέτα

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εμφανίζεται να ομολογεί πως ο τότε αρμόδιος υπουργός για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε την δική του ατζέντα και έβγαζε λεφτά απο outsourcing δουλειές ενώ με κυνισμό παραδέχεται ότι «το μαγαζί μας» – εννοώντας το Μαξίμου – δεν είχε πρόβλημα με αυτές τις δραστηριότητες αρκεί να μην ανταγωνίζονταν την δική τους ατζέντα.

Ακούστε το απόσπασμα της συνομιλίας Μιωνή και Παππά για Παπαγγελόπουλο:

Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση του αποσπάσματος της συνομιλίας για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο:

Παπαγγελόπουλος: Ο Τσίπρας ήταν ενήμερος για όλες τις πρωτοβουλίες μου σχετικά με τη Novartis

Για την υπόθεση Novartis και όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα μίλησε σε εκπομπή του Blue Sky ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Ακούστηκε από κάποια κανάλια ότι εγώ μαζί με τον Παππά στοχοποιήσαμε τη Μαρέβα. Πού ακούγεται αυτό; Δεν υπάρχει πουθενά. Δεν έχω στοχοποιήσει τη Μαρέβα. Ο Μιώνης την μπλέκει. Ο Μιώνης εκβιάζει, παρακαλεί και υπόσχεται, για να τον φέρουν σε επαφή με την Τουλουπάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ήταν ενήμερος για όλες τις πρωτοβουλίες που είχε πάρει για την υπόθεση Novartis:

«Ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για όλες τις πρωτοβουλίες μου κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Για τίποτε άλλο. Μου ανέθεσε την καταπολέμηση της διαφθοράς. Δεν παρενέβη πουθενά».

Σε άλλη υπόθεση που αποκαλύφθηκε απο την εφημερίδα “Παραπολιτικά” το ζεύγος Καμμένου εμφανίζεται να κατευθύνει έρευνες υπόλογων στελεχών της ΕΛΑΣ.

Τα νέα στοιχεία πυροδοτούν σφοδρή πολιτική σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με την σημερινή κυβέρνηση να κατηγορεί ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κατέφυγε τα προηγούμενα χρόνια σε παρακρατικές μεθόδους προκειμένου να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας και να ζητά απο τον Αλέξη Τσίπρα την διαγραφή του Νίκου Παππά

Παράλληλα, δρομολογούν νέες έρευνες απο την τακτική δικαιοσύνη και ενδεχομένως απο την Βουλή.

Την ίδια ώρα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο κ. Παπαγγελόπουλος φαίνεται να ανησυχούν για την δημοσιοποίηση και άλλων στοιχείων που θα διευρύνουν τις αποκαλύψεις για την προβληματική τους δράση. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας την Τρίτη στην προανακριτική εκτίμησε ότι υπάρχει και «δεύτερη κασέτα» με ηχογραφημένες συνομιλίες που εμφανίζουν τον ίδιο να απο τον κ. Μιωνή την καταβολή χρημάτων ως «δικαστικά έξοδα».

Έρευνα για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της προανακριτικής Γιάννης Μπούγας διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη τον φάκελο με την πρώτη ηχογραφημένη συνομιλία Παππά – Μιωνή για τα περαιτέρω.

Ο εισαγγελέας θα διενεργήσει έρευνα τόσο για την γνησιότητα του υλικού όσο και για τις αξιόποινες πράξεις που προκύπτουν. Το πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι τις επόμενες εβδομάδες η δικαιοσύνη θα σχηματίσει την σχετική δικογραφία και θα την διαβιβάσει αμελλητί στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιεχόμενο της δικογραφίας θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα. Αν δηλαδή η υπόθεση «παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ» θα συζητηθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ή αν θα συγκροτηθεί νέα εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή. Πάντως, το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα διεύρυνση του κατηγορητηρίου της λειτουργούσας προανακριτικής ώστε να συμπεριληφθεί στην ποινικής της έρευνα και ο κ. Παππάς μάλλον θεωρείται απίθανο.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι το ηχητικό Μιωνή θα αξιοποιηθεί απο την προανακριτική μόνο για το σκέλος που αφορά την ομάδα Ρασπούτιν. Υπογραμμίζουν ότι τα νέα στοιχεία «δένουν» τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και της δωροληψίας κρατικού αξιωματούχου για τα οποία ελέγχεται ο κ. Παπαγγελόπουλος και επιβεβαιώνουν ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη λειτουργούσε ως «βραχίονας» των επιδιώξεων του πρώην αναπληρωτή υπουργού.

Παππάς: Το «μαγαζί» του Μιωνή εννοούσα

Την ίδια ώρα ο κ. Παππάς σε συνέντευξή του στο Mega παραδέχθηκε ότι «είναι η δική μου φωνή στις συνομιλίες» υποστηρίζοντας όμως ότι υπάρχουν κι άλλα σημεία. «Εννοούσα μόνο τις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες, είχε πολλές εκκρεμότητες ο κ.Μιωνή». «Τα 2,6 εκατ. με ένα έμβασμα είναι πολλά λεφτά. Γιατί δεν ζητούν συνδρομή από τον Παναμά; Αναφερόμουν στα λεφτά του Μιωνή». «Γιατί δεν του είπατε "βγάζεις λεφτά", αντί "για βγάζουν λεφτά"», ρωτήθηκε στη συνέχεια ο κ.Παππάς. Αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως, είπε ότι αναφερόταν στα λεφτά του Μιωνή και «το μαγαζί του Μιωνή».

«Εχουμε κάνει πεντακάθαρο ότι η μόνη μας εμπλοκή ήταν για το κράτος του Ισραήλ», είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι «ο μόνος λόγος που σ' αυτή την υπόθεση προσπαθήσαμε να βρούμε λύση, ήταν η παρέμβαση του κράτους του Ισραήλ- ήθελε να γίνει πρεσβευτής ο κ.Μιωνή». «Είχατε λάβει εντολές για να κάνετε αυτές τις συναντήσεις;», ρωτήθηκε στη συνέχεια από την κ.Δώρα Αναγνωστοπούλου. «Ο λόγος της συνάντησης ήταν αυτός, το προξενείο του Ισραήλ. Ο μόνος λόγος της δικής μας ενασχόλησης ήταν η παρέμβαση του κράτους του Ισραήλ» είπε ο κ. Παππάς ο οποίος την Τρίτη επισκέφθηκε και την πρεσβεία του Ισραήλ.

ΝΔ: Ο Νίκος Παππάς έπεισε μόνο για την ενοχή του

Σχολιάζοντας την συνέντευξη η ΝΔ σημείωσε: «Ο κ. Παππάς με τη σημερινή θλιβερή τηλεοπτική εμφάνισή του, μόνο για ένα πράγμα έπεισε: για την ενοχή του».

«Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να "πουλήσει" φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Η μόνη αλήθεια που είπε ήταν ότι η φωνή είναι η δική του» συνεχίζει σε άλλο σημείο και καταλήγει «ο κ. Τσίπρας έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον στενό συνεργάτη του κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους.»

Τσίπρας: Μαφιόζικες μέθοδοι και σκανδαλολογία για να κρυφτεί η ύφεση

Για προσπάθεια της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη να στρέψει την ατζέντα «από το μεγάλο σκάνδαλο της οικονομίας» που «οδεύει σε μία εφιαλτική προοπτική» σε «σκανδαλολογία ανύπαρκτων όμως σκανδάλων» και «μαφιόζικες και πρακτορικές πρακτικές» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση που έκανε μετά την κατάθεση στεφάνου στον «Κήπο των Ηρώων» στο Μεσολόγγι, όπου και περιόδευσε την Τρίτη.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος όλων των τελευταίων ετών και πολύ φοβάμαι ότι σε 5 μόλις μήνες καταστέφονται όλες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα 5 χρόνια για να βγούμε από την κρίση» και τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης «βλέποντας αυτή την εξέλιξη προφανώς και θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες. Μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων όμως σκανδάλων για να κρύψει το ένα και μοναδικό και μεγάλο σκάνδαλο».

Πέτσας: Γνώριζε ο κ. Τσίπρας την ύπαρξη παρακράτους

Πάντως, η κυβέρνηση επιμένει να ζητά δια του κυβερνητικού εκπροσώπου τη διαγραφή του πρώην υπουργού Επικρατείας από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπραξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό» αναφέρεται στη δήλωση του Στέλιου Πέτσα.

«Δεν είναι εικόνα χώρας αυτή»

Το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του πολιτικού κόσμου αποτυπώνει η αποστροφή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σχολίασε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «ούτε στις ταινίες τα βλέπεις αυτά και στις ταινίες να τα δεις, δεν τα πιστεύεις», προσθέτοντας πως «αυτά που αναδύονται τις τελευταίες μέρες προκαλούν εμετό. Δεν είναι η εικόνα χώρας αυτή».

Σοκαρισμένη δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. «Προσωπικά θεωρώ μεγάλο σοκ όχι μόνο την ύπαρξη παραδικαστικού που είχε οικονομικές δοσοληψίες, όχι μόνο τη διακίνηση ποινικών δικογραφιών στα υπουργικά γραφεία και τις δοσοληψίες με εισαγγελείς αλλά θεωρώ μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα πώς στοχοποιούνταν αθώοι άνθρωποι και πώς υπήρχε πολιτκή στόχευση να πληγεί η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη προκειμένου να πληγεί ο ίδιος» σημείωσε η κυρία Πελώνη.

Εστιάζοντας και στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης, σε «ένα παρακράτος στο οποίο συμμετείχαν κυβερνητικά στελέχη χρησιμοποιώντας διοικητικούς μηχανισμούς όπως η αστυνομία, χρησιμοποιούσαν προσκείμενα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να υπάρξει εξόντωση πολιτικών εκδοτών πολιτών που δεν ήταν αρεστοί στο καθεστώς» αναφέρθηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Απο την άλλη πλευρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 : «Δεν είναι ειδυλλιακή η εικόνα» και πρόσθεσε «βεβαίως είναι πολιτικό ζήτημα. Αυτά μένουν να συζητηθούν και να και να εξακριβωθούν».

«Η δυσκολία έγκειται σε όλους τους πολιτικούς σε αυτή τη φάση, σε ένα διαφαινόμενο κάθε μέρα πιο οξύ πολιτικό κλίμα, που αν το συνδέσει κανείς με τη δυσπραγία με την οικονομία, δημιουργεί καταστάσεις που δημιουργούν πολύ μεγάλους προβληματισμούς» σημείωσε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης στον ΘΕΜΑ 104,6.

Από πλευράς του Κινήματος Αλλαγής, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης δήλωσε πως «το κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται για παρακράτος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Κανένα από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν δεν είναι "αθώα περιστερά" διότι η μήτρα των σκανδάλων είναι η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και μέσα από αυτή τη διαδικασία γεννιούνται ιδιαίτερες σχέσεις πολιτικών προσώπων με επιχειρηματικούς ομίλους», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 9,84».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε στα Παραπολιτικά FM πως δεν γνωρίζει αν υπήρχε και λειτουργούσε παρακράτος επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ούτε αν αυτό ήταν σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα καθώς ο ίδιος «ήταν υπουργός για λίγους μήνες».

Τέλος, ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε πως «τα δύο μεγάλα κόμματα διαπλέκονται και διαφθείρονται με ηχογραφήσεις, με ΕΥΠ και παράνομες συνομιλίες».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ