2020-06-24 21:54:02
Φωτογραφία για Ελεύθερη η γυναίκα που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Όσκαρ Λαφοντέν
Η 73χρονη σήμερα Αντελχάιντ Στράιντελ είναι ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο και νοσηλεύτηκε σε ειδική μονάδα H γυναίκα που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Απρίλιο του 1990 τον Όσκαρ Λαφοντέν, αφέθηκε χθες ελεύθερη.

Πριν από 30 χρόνια, ο 76χρονος σήμερα Λαφοντέν, μία μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία της Γερμανίας, βρέθηκε αντιμέτωπος με το θάνατο.

Τον Οκτώβριο του 1990 η Γερμανία βρισκόταν σε προεκλογικό πυρετό. Στις 2 Δεκεμβρίου θα διεξάγονταν οι πρώτες εκλογές μετά τη Γερμανική ενοποίηση, τις οποίες είχε προκηρύξει ο χριστιανοδημοκράτης καγκελάριος Χέλμουτ Κολ - αρχιτέκτονας της «γερμανικής ενοποίησης», ελπίζοντας σε μία θριαμβευτική επικράτηση της κεντροδεξιάς κυβερνητικής συμμαχίας, που την αποτελούσαν οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU), οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας (CSU) και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP).

Στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα με τον Λαφοντέν να διεκδικεί την Καγκελαρία ως υποψήφιος του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών SPD, μία 43χρονη γυναίκα, με έντονο μακιγιάζ και κατακόκκινα χείλη έσπευσε προς το μέρος του και μ' ένα μαχαίρι 30 εκατοστών τον τραυμάτισε σοβαρά στο λαιμό.


Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να δηλώνουν αισιόδοξοι λέγοντας ότι από τύχη κατάφερε να επιζήσει.

Η γυναίκα που επιτέθηκε με χασαπομάχαιρο στον τότε υποψήφιο του SPD για την Καγκελαρία, η Αντελχάιντ Στράιντελ, εξέτισε την ποινή της, όπως μετέδωσαν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Η 73χρονη σήμερα Αντελχάιντ είναι ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο, όπως αποφάνθηκε ο Εισαγγελέας της Κολωνίας και νοσηλεύτηκε σε ειδική μονάδα.

Χρόνια αργότερα, ο Λαφοντέν άφησε το SPD για να ενταχθεί στο κόμμα της Αριστεράς (Die Linke). Από τον Ιούνιο του 2007 έως το 2010 διετέλεσε συμπρόεδρος του κόμματος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ