2020-06-24 22:03:06
Φωτογραφία για Πολ ΜακΜακΚάρτνεϊ: Δώστε στα παιδιά στα σχολεία πιο vegan φαγητά
Τη στήριξή τους στην καμπάνια προκειμένου να αλλάξει η οδηγία που καθιστά υποχρεωτική την ύπαρξη στα μενού των σχολείων της Βρετανίας ψαριών, κρέατος και γαλακτοκομικών

προϊόντων ανακοίνωσαν ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και οι κόρες του.

Η οικογένεια ΜακΚάρτνεϊ ζητά, μάλιστα, να υπάρχουν περισσότερες επιλογές για τα παιδιά να διαλέξουν πιο φιλικά στο κλίμα vegan γεύματα.

Για το λόγο αυτό το πρώην μέλος των Beatles έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας της Βρετανίας στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ξεκινήσει στη Βρετανία για την Εθνική Στρατηγική Διατροφής της χώρας.

«Κανείς δεν χρειάζεται να τρώει κρέας, οπότε δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να σερβίρεται στα σχολεία. Είναι ώρα να αναθεωρήσουμε την στρατηγική για να βοηθήσουμε τον πλανήτη, να σώσουμε τα ζώα και να προωθήσουμε την υγιεινή διατροφή» αναφέρουν σε δήλωσή τους ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και οι κόρες του.

Την καμπάνια ξεκίνησε η φιλοζωική οργάνωση ΡΕΤΑ με αφορμή δημοσκόπηση του 2019 σύμφωνα με την οποία των 70% των μικρών Βρετανών θέλουν περισσότερα vegan γεύματα στα σχολεία.

Το σχέδιο που εφαρμόζεται σήμερα στη Βρετανία προβλέπει καθημερινή παρουσία γαλακτοκομικών στα σχολικά μενού ενώ για κρέας και πουλερικά θα πρέπει να σερβίρονται τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ