2020-06-24 22:18:12
Φωτογραφία για Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία: Η «Λομβαρδία της Γερμανίας»
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας, με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας να στοχοποιείται σε διεθνές επίπεδο μετά τον εντοπισμό χιλιάδων

κρουσμάτων σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στο Γκίντερσλοχ.

Ο «Τσιόδρας της Γερμανίας», ιολόγος Κριστιάν Ντρόστεν δήλωσε ότι δεν είναι αισιόδοξος μετά την έξαρση της νόσου Covid-19, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στα γερμανικά ΜΜΕ.

Τα κρούσματα των εργαζομένων στο «Τoennies» ξεπερνούν τα 1600, ενώ πάνω από 640 χιλιάδες πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα στην ευρύτερη περιοχή, για προληπτικούς λόγους.

Τα σχολεία έκλεισαν ενώ οι αρχές επέβαλαν lockdown και σε άλλη γειτονική περιοχή του Γκίντερσλοχ σε μία προσπάθεια περιορισμού της νόσου.

Την ίδια ώρα, η Αυστρία εξέδωσε προειδοποίηση για τα ταξίδια προς το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, στη δυτική Γερμανία, δήλωσε ο καγκελάριος της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς.


Η απόφαση της Αυστρίας βάζει τη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία στην ίδια κατηγορία με την περιοχή της Λομβαρδίας στην Ιταλία, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο Βερολίνο ένα συγκρότημα κατοικιών έχει τεθεί σε καραντίνα ενώ στην περιοχή Σλέσβιγκ - Χόλσταιν υπήρξαν μεμονωμένα κρούσματα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, στο ανατολικό Βερολίνο, 200 και πλέον ένοικοι κτιριακού συγκροτήματος στο Φρίντριχσχαϊν έχουν τεθεί σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 44 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε αυτό.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής, μεταξύ των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό είναι και παιδιά, τα οποία πηγαίνουν σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, που ήδη ενημερώθηκαν. Στους χώρους αυτούς διενεργούνται πλέον εκτεταμένα τεστ.

Στους ενοίκους του συγκροτήματος επιβλήθηκε καραντίνα, με τις υπηρεσίες του δήμου να αναλαμβάνουν πλέον να φροντίζουν για τον εφοδιασμό τους με τρόφιμα και φάρμακα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ