2020-06-25 07:31:45
Φωτογραφία για Συνομιλία Μιωνή-Παππά: Μεγάλη ταραχή στο «μαγαζί» του ΣΥΡΙΖΑ
Τρεις διαφορετικές εκδοχές σε τρεις ημέρες από τον Νίκο Παππά - Παπαγγελόπουλος: Τι ρωτάτε εμένα για το ηχητικό, ρωτήστε τον Παππά - Φλαμπουράρης: Να δούμε αν είναι γνήσιο και τότε θα μιλήσουμε - Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση και ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις προκαλεί η αποκάλυψη του συγκλονιστικού ηχητικού ντοκουμέντου που εμφανίζει τον κ. Νίκο Παππά να παραδέχεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου σε «μαγαζί» και πως κάποιοι «βγάζουν πολλά λεφτά».

Η ΝΔ καλεί πλέον τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει την ευθύνη για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ ή να θέσει σε «καραντίνα» τον κ. Νίκο Παππά. Απο την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «παράνομες υποκλοπές και ηχογραφήσεις» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδηγεί την χώρα στον «βούρκο».

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι μόλις πριν δύο ημέρες η Κουμουνδούρου είχε παραδεχθεί με άλλη ανακοίνωση πως με εντολή Τσίπρα γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια παρακολουθήσεις απο την ΕΥΠ ακόμα και για στελέχη της κυβέρνησής του.


Παράλληλα, η εισαγγελία πρωτοδικών ξεκινά προκαταρκτική έρευνα για τις συνομιλίες Παππά – Μιωνή προκειμένου να διαπιστώσει την αυθεντικότητα του ηχητικού ντοκουμέντου και την πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του κ. Σάμπυ Μιωνή ανέφερε ότι ο πελάτης του έχει και άλλα αποδεικτικά στοιχεία στα χέρια του ενώ πληροφορίες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν συνολικά εννέα καταγεγραμμένες συνομιλίες που απειλούν με θεσμική κατάρρευση την Κουμουνδούρου.

Πάντως, ανεξάρτητα απο πιθανό νέο υλικό που θα αποκαλυφθεί στο μέλλον, τα στοιχεία που ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας δημιουργούν ασφυκτικό πολιτικό κλοιό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς δείχνουν ότι την περίοδο της διακυβέρνησής της (2015-2019) επιχείρησε να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας, να ποδηγετήσει την δικαιοσύνη και να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους με παραδικαστικά κυκλώματα και παρακρατικές μεθόδους.

Το τελευταίο διάστημα, εκτός απο το ηχητικό Μιωνή, έχει αποκαλυφθεί απο τέσσερις ανώτερους εισαγγελικούς λειτουργούς η παραθεσμική δράση του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της ομάδας «Ρασπούτιν» που μετέτρεψαν το σκάνδαλο Novartis σε πολιτική σκευωρία με «κουκουλοφόρους» μάρτυρες και κατασκευασμένες καταγγελίες κατά δύο πρώην πρωθυπουργών και οχτώ πρώην υπουργών. Η ίδια ομάδα συνεπικουρούμενη απο δημοσιογράφους – «πιστόλια» εκβίαζε και στοχοποιούσε επιχειρηματίες και ανεπιθύμητους δημοσιογράφους χωρίς πραγματικά στοιχεία ή «έθαβαν» κρίσιμους δικαστικούς φακέλους.

Παράλληλα, το φως της δημοσιότητας είδαν και οι απίστευτοι διάλογοι απο έρευνα της ΕΥΠ για «νονούς» της νύχτας που εμπλέκουν το ζεύγος Καμμένου.

Υπο αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται να υπάρξει το επόμενο διάστημα – μετά την ολοκλήρωση των σχετικών δικαστικών ερευνών – νέα κοινοβουλευτική πρόταση για περαιτέρω διερεύνηση ενδεχόμενων πολιτικών ή και ποινικών ευθυνών της προηγούμενης κυβέρνησης για την λειτουργία του πολυπλόκαμου παρακρατικού μηχανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες σε μια τέτοια έρευνα θα προστεθούν και παλαιότερες υποθέσεις όπως οι παρασκηνιακές διεργασίες για την διανομή των τηλεοπτικών αδειών με αντάλλαγμα ακόμα και βοσκοτόπια.

Οι αντιφάσεις Παππά και η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις φαίνεται ότι αιφνιδίασαν την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία δυσκολεύεται να βρεί την κατάλληλη τακτική για να αντικρούσει την κριτική.

Είναι ενδεικτικό ότι απο την περασμένη Δευτέρα ο κ. Παππάς σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του έχει παρουσιάσει τρεις διαφορετικές εκδοχές για το περιεχόμενο της προβληματικής συνομιλίας με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Αρχικά υποστήριξε ότι είναι προϊόν μοντάζ. Στην πορεία ισχυρίστηκε ότι παρερμηνεύονται τα λεγόμενά του. Τελευταία του θέση είναι πως όντως είπε όσα ακούγονται στο ηχητικό, ωστόσο, οι αναφορές σε «μαγαζιά» και «λεφτά» δεν αφορούσαν τον κ. Παπαγγελόπουλο ή κάποιον άλλο υπουργό της τότε κυβέρνησης αλλά τον συνομιλητή του Σάμπυ Μιωνή.

Αμήχανη είναι και η κεντρική στάση του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε την Τρίτη απο το Μεσολόγγι ότι το ηχητικό ντοκουμέντο αποτελεί αντιπερισπασμό για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, για την δεύτερη υπόθεση που αποκάλυψε η εφημερίδα Παραπολιτικά, η Κουμουνδούρου ισχυρίστηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν αυτός που έδωσε εντολή να συνεχιστεί η έρευνα της ΕΥΠ με τους κοριούς που έπιασαν στο βεληνεκές τους τις συνομιλίες του ζεύγους Καμμένου.

Το βράδυ της Τετάρτης ωστόσο και υπο τον φόβο ότι θα αποκαλυφθούν νέα ηχητικά ντοκουμέντα που ξεγυμνώνουν ακόμα περισσότερο τον τρόπο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έσπευσε να καταγγείλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για “παρακολουθήσεις” και για “βρώμικο ‘89”.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες στο στρατόπεδο της Κουμουνδούρου υπάρχει έντονος προβληματισμός και εκνευρισμός καθώς αρκετά στελέχη φαίνεται να μην γνώριζαν τις πρακτικές που ακολουθούσε η ηγεσία του κόμματος την περίοδο 2015 – 2019. Ενδεικτική επίσης είναι η δήλωση του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη στον ΘΕΜΑ FM πως θα ελεγχθεί η γνησιότητα των συνομιλιών και «τότε θα μιλήσουμε».

Παπαγγελόπουλος: Aγαπώ και εκτιμώ τον Ν. Παππά αλλά ρωτήστε αυτόν για τις κασέτες - Δεν με πίεσε ο Σαμαράς

Πάντως, παράλληλα με τις αποκαλύψεις για “λεφτά”, “ατζέντες” και “outsourcing” επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην προανακριτική ο κ. Παπαγγελόπουλος συνεχίζει την απολογία του για τα αδικήματα που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με μέλη της προανακριτικής το ηχητικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής, εφόσον αποδειχθεί γνήσιο, θα συμπεριληφθεί στο τελικό πόρισμα καθώς “δένει” τα αδικήματα της δωροληψίας κρατικού αξιωματούχου, της σύστασης συμμορίας και τις εκβίασης για τα οποία ελέγχεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η εξέταση του κ. Παπαγγελόπουλου θα έχει ολοκληρωθεί εως την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου να κατατεθεί το τελικό πόρισμα στην Ολομέλεια.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της κατάθεσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος επιχείρησε για μια ακόμα φορά να κρατήσει αποστάσεις απο το περιεχόμενο της συνομιλίας Παππά - Μιωνή λέγοντας ότι απο αυτό προκύπτει ότι ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με την στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι καθώς δεν ακούγεται πουθενά το όνομά του.

«Γιατί ρωτάτε εμένα (για το ηχητικό); Να γίνει πραγματογνωμοσύνη και να καλέσετε τον κ. Παππά το Σαββατοκύριακο στην Επιτροπή και να του πείτε άλλα λες εκεί άλλα λες εδώ. Ο κ.Παππας είναι νέος και έχει αντοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός απέσυρε τις προαναγγελίες περι αποκαλύψεων που θα έκανε για τον πρώην κ. Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «ο Σαμαράς δεν με πίεσε. Δεν παρενέβη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος στην προσπάθειά του να καλλιεργήσει αφήγημα δήθεν εμπλοκής του πρώην πρωθυπουργού στην δικαιοσύνη προκειμένου να διευθετηθούν δικαστικές εκκρεμότητες του κ. Σταύρου Παπασταύρου υπέπεσε σε αλλεπάλληλες αντιφάσεις με αποτέλεσμα να αποσύρει τους ισχυρισμούς του λέγοντας πως η «ασθενής του μνήμη» δεν τον βοηθά να παραθέσει τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και τελικά να παραδεχθεί πως «ο κ. Σαμαράς δεν με πίεσε. Δεν παρενέβη».

Πέραν αυτών, συνομιλώντας με δημοσιογράφους έσπευσε να δηλώσει την αγάπη και την εκτίμησή του στους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Παππά επιβεβαιώνοντας τον στενό δεσμό που τους συνδέει.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει απόσταση μεταξύ των όσων ο ίδιος καταθέτει στην προανακριτική και στην στάση που τηρεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ υποστήριξε ότι το ηχητικό ντοκουμέντο που αποκαλύφθηκε την περασμένη Δευτέρα ισχυροποιεί τόσο τον ίδιο όσο και τον κ. Παππά.

«Και ο Παππάς και εγώ βγαίνουμε πιο ισχυροί μετά το τελευταίο απεγνωσμένο τέχνασμά τους» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «εξακολουθώ να αγαπώ και να εκτιμώ τον Τσίπρα και τον Παππά και όλες οι προσπάθειες να δημιουργήσουν κάποια έριδα ανάμεσά μας θα πέσουν σου κενό. Οι έντιμοι άνθρωποι δεν χαλάνε έτσι τις σχέσεις τους».

Ο ίδιος επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στην ΝΔ λέγοντας «αφού δοκίμασαν ανεπιτυχώς να υποστηρίξουν ότι ο Τσίπρας κι ο Παππάς με έχουν εγκαταλείψει, προσπαθούν τώρα να ισχυριστούν ότι παίρνω αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παππά. . Έχω πει επανειλημμένα ότι διαπίστωσα πως στην Αριστερά οι άνθρωποι είναι έντιμοι και δεν πουλάνε τους φίλους τους όπως κάποιοι άλλοι. Βγαίνω και λέω ότι ο Τσίπρας είναι έντιμος. Αυτός μου έδωσε την ατζέντα να κυνηγάω τη διαφθορά. Ο Παππάς με παίρνει σε όλες τις δύσκολες στιγμές και ζητάει να μιλήσει και στη γυναίκα μου. Αυτή είναι η ανθρωπιά και λένε με έχουν εγκαταλείψει κι εγώ τους δίνω. Τι να δώσω; έχουν κάνει τίποτα;».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επέμεινε πως το ηχητικό που εμφανίζει τον κ. Παππά να υποστηρίζει ότι κάποιοι έβγαζαν πολλά λεφτά «είναι ατράνταχτη απόδειξη της αθωότητας. Όχι μόνο της δικής μου, γιατί δεν αναφέρομαι πουθενά και προσπαθούν με τεχνάσματα να με εμπλέξουν. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά χωρίς εμπάθεια ο Παππάς λέει ότι μπλέχτηκε στην υπόθεση με παρέμβαση . Με τηλεφώνημα του Νετανιάχου τον οποίο αποκαλεί “Μπίμπι”. Από όσα φέρεται να λέει ο Παππάς αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ δεν του καθίσαμε. Αυτός λέει φέρτε την Τουλουπάκη κάντε το ένα και το άλλο. Απειλεί και εκβιάζει».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν τον πίεσε «δεν με απείλησε. Δεν το θεωρώ παρέμβαση». Παράλληλα, υποστήριξε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη είναι ανεξάρτητη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ