2020-06-25 12:38:33
Φωτογραφία για Ο θάνατος του συμβατικού κλειδιού
Η Apple με αφορμή το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών αποκάλυψε το νέο iOS 14,

το οποίο διαθέτει μια νέα πρωτοποριακή λειτουργία ψηφιακού κλειδιού. Η BMW έσπευσε να ανταποκριθεί.

Σχεδιασμένο για να παρέχει στους κατόχους iPhone και Watch έναν εύκολο και ασφαλή τρόπο πρόσβασης στο όχημά τους, το ψηφιακό κλειδί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κλείδωμα -ξεκλείδωμα και εκκίνηση συμβατών μοντέλων αυτοκινήτων.

Όταν κυκλοφορήσει το ψηφιακό κλειδί αργότερα μέσα στο έτος, πρώτη η BMW θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC) για να επιτρέψει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο τους με τη χρήση του κινητού τους. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να τοποθετήσουν το iPhone τους στο χώρο των smartphone στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και να ξεκινήσουν τον κινητήρα. Δεδομένου ότι οι οδηγοί δεν απαιτείται πλέον να έχουν κλασικό κλειδί για το αυτοκίνητό τους, αυτό από μόνο του επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να μοιράζονται εύκολα το αυτοκίνητό τους με φίλους και συγγενείς. Η BMW λέει ότι μπορεί να παραχωρηθεί η πρόσβαση σε πέντε άτομα ενώ ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να περιορίσει την ισχύ του αυτοκινήτου, τη μέγιστη ταχύτητα όπως και την ένταση του ηχοσυστήματος – μεταξύ άλλων.


Το ψηφιακό κλειδί υπόσχεται και ασφάλεια αφού λειτουργεί έως και πέντε ώρες μετά τη διακοπή λειτουργίας ενός iPhone λόγω χαμηλής μπαταρίας. Η BMW θα το προσφέρει επίσης σχεδόν σε όλη τη γκάμα. Οι σειρές 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M και Z4 που θα κατασκευαστούν μετά την 1η Ιουλίου 2020 θα υποστηρίζουν το ψηφιακό κλειδί σε 45 χώρες. Φυσικά, θα χρειαστείτε επίσης μια σχετικά νέα συσκευή Apple που θα περιλαμβάνει iPhone XR, iPhone XS ή οτιδήποτε νεότερο. Το ψηφιακό κλειδί μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο Apple Watch Series 5.

Η Apple επιβεβαίωσε επίσης ότι εργάζεται στο ψηφιακό κλειδί επόμενης γενιάς που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ultra Wideband για «ευαισθητοποίηση που παρέχεται μέσω του U1 chip». Αυτό δεν ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, αλλά θα επιτρέψει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητό τους χωρίς πρώτα να αφαιρέσουν το iPhone από την τσέπη ή το πορτοφόλι τους. Θα είναι διαθέσιμο το επόμενο έτος και πιθανότατα θα ακούσουμε περισσότερα σχετικά με αυτό όταν θα βρίσκεται πιο κοντά στην κυκλοφορία.

Σε άλλες ειδήσεις, η BMW και η Apple ανακοίνωσαν το πρόγραμμα «smart routs» για ηλεκτρικά οχήματα που χρησιμοποιούν Apple Maps. Οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Apple CarPlay για να επιλέξουν έναν προορισμό και οι σχετικοί χάρτες Apple θα επιλέξουν στη συνέχεια τη βέλτιστη διαδρομή με βάση την αυτονομία και τις τοποθεσίες των σταθμών φόρτισης. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα δώσει το “παρών” στη BMW i4 του 2021.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ