2020-06-25 17:00:09
Φωτογραφία για Βγαίνει στον αέρα και 7ο κανάλι; Οι πρώτες πληροφορίες...
Πολλά ακούγονται για την έβδομη τηλεοπτική άδεια εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου. Όπως είναι γνωστό, στον πρώτο διαγωνισμό διατέθηκαν επτά τηλεοπτικές άδειες, από τις οποίες δόθηκαν οι πέντε (ALPHA, ANT1, OPEN, ΣΚΑΪ, STAR), ενώ στη συνέχεια δόθηκε μία ακόμη, στο MEGA, με αποτέλεσμα να έχει απομείνει μία. Κι ενώ κανονικά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα έπρεπε να είχε προκηρύξει διαγωνισμό για θεματικές και περιφερειακές άδειες φαίνεται ότι στο προσκήνιο μπαίνει πάλι η «γενικού περιεχομένου». 

Στο παρασκήνιο ακούγονται τα ονόματα δύο επιχειρηματιών με τις φήμες να τους θέλουν να διεκδικούν σύντομα την «ορφανή» άδεια με σκοπό τη δημιουργία καινούργιου τηλεοπτικού σταθμού την καινούργια σεζόν. Σύμφωνα πάντα με τα ίδια σενάρια αυτή την περίοδο μελετάται το μέρος όπου θα μπορέσει να στεγαστεί ο καινούργιος σταθμός, ενώ ,παράλληλα, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζεται να κατατεθούν στο ΕΣΡ.


Βέβαια, προκαλεί εντύπωση πώς θα λειτουργήσει ο καινούργιος σταθμός και αν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, υλικοτεχνικές και εργαζομένων, αλλά φαίνεται ότι αυτό έχει μπει σε… δεύτερη μοίρα, αφού ,άλλωστε, η αρμόδια Αρχή, το ΕΣΡ, αρκετό χρόνο μετά από τον προβλεπόμενο από τον Νόμο και δεν έχει κάνει τους απαιτούμενους ελέγχους στους εν ενεργεία τηλεοπτικούς σταθμούς. Έτσι λοιπόν όπως φαίνεται τα… απαραίτητα κριτήρια, ελέω ΕΣΡ δεν είναι από τις προτεραιότητες και δεν αποκλείεται μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες να «γεννηθεί» ένας ακόμη τηλεοπτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου που θα διεκδικήσει μερίδιο από την τηλεθέαση αλλά και από την όλο και μικρότερη διαφημιστική πίτα.

Πηγή: Newsit - Melasblog 

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξανά στη συχνότητα του Mega!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ξανά στη συχνότητα του Mega!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ