2020-06-26 17:28:51
Φωτογραφία για Ενημέρωση για αποσπάσεις, διορισμούς σε Ειδική Αγωγή και προσλήψεις αναπληρωτών
Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του αιρετού του ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή

σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 25/6/2020 και τις τρέχουσες εκπαιδευτικές εξελίξεις

α) το ΚΥΣΔΕ έκανε δεκτές 10 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους υγείας ή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Εγκρίθηκαν 7 αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών Δ.Ε. στο Γυμνάσιο «Αρμενικός Κυανούς Σταυρός»

Απορρίφθηκε 1 ένσταση εκπαιδευτικού αναφορικά με τις μεταθέσεις σε Μουσικά σχολεία 2020.

Απορρίφθηκε αίτηση απόσπασης εκπαιδευτικού σε Καλλιτεχνικό Σχολείο με τη δεύτερη ειδικότητα που κατέχει.

Συζητήθηκαν 37 αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών για τις θέσεις εξειδίκευσης στη συμβουλευτική &στον επαγγελματικό προσανατολισμό των Κ.Ε.Σ.Υ. Εξ αυτών απορρίφθηκαν 6 αιτήσεις που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Τα λειτουργικά κενά ήταν συνολικά 57 και τελικά αποσπώνται 22 εκπαιδευτικοί. 


Η συζήτηση επί των υπόλοιπων αποσπάσεων θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και οι αποσπάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Ιουλίου! 

β) ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΑΕ

Σχετικά με τους 3.549 μόνιμους διορισμούς στην ΕΑΕ -1817 στην Πρωτοβάθμια και 1642 στη Δευτεροβάθμια ΕΑΕ- αναμένουμε πλέον την έκδοση από το Υπουργείο Παιδείας, της πρόσκλησης εκπαιδευτικών για δηλώσεις προτίμησης στις διαθέσιμες περιοχές διορισμού. Τα οργανικά κενά επί των οποίων θα γίνουν οι διορισμοί θα είναι όσοι και οι διοριστέοι δηλαδή 3600 περίπου

γ) ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Για τη Γενική Εκπαίδευση η τωρινή κατάσταση είναι η εξής: Έχουν σταλεί στο ΑΣΕΠ τα σχετικά αρχεία για την 1ΓΕ ενώ για τη 2ΓΕ μετά τους ΠΕ01, ΠΕ02 έφυγαν για το ΑΣΕΠ πάνω από 70.000 αιτήσεις για τους υπόλοιπους κλάδους ΠΕ. Μέχρι τις 3 Ιουλίου αναμένεται να φύγουν τα αρχεία και για τις υπόλοιπους τεχνικούς κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση των προσωρινών πινάκων επί των οποίων θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών/τριων για την επόμενη σχολική χρονιά! Η προοπτική χρήσης των κλειδωμένων πινάκων του 2018 – με τις σοβαρές ενστάσεις που θέτει το ΣτΕ- φαίνεται πως δεν προκρίνεται αυτή τη στιγμή.
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ