2020-06-27 22:56:40
Φωτογραφία για Τούρκοι εθνικιστές των Γκρίζων Λύκων κάνουν γυαλιά-καρφιά τη… Βιέννη
Μέλη των Γκρίζων Λύκων επιτέθηκαν και διέλυσαν πορεία της Αυστριακής Antifa

πριν από λίγες μέρες - Το τι ακολούθησε ήταν σουρεαλιστικό για τη Μπρίτανι Σέλνερ, αμερικανίδα συγγραφέα, κάτοικο της πόλης

Οι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι προκαλούν σαματά στη Βιέννη.

Η μάχη ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, όπως αναφέρει η Αμερικανίδα συγγραφέας Μπρίτανι Σέλνερ, συγγραφέας και κάτοικος της πόλης. Σε μια διαδήλωση της Antifa υψώθηκε, ως ένδειξη αλληλεγγύης, μια σημαία του PKK του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας.

Αυτό εξαγρίωσε τους εθνικιστές των Γκρίζων Λύκων, οι οποίοι επιτέθηκαν στην πορεία της Antifa και κατάφεραν να τη διαλύσουν.

Την επόμενη μέρα η Antifa διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των Γκρίζων Λύκων. Αλλά εμφανίστηκαν και πάλι εκατοντάδες υποστηρικτές των Γκρίζων Λύκων, πολύ περισσότεροι από τους διαδηλωτές, οι οποίοι ξανά επιτέθηκαν στην πορεία της Antifa αναγκάζοντας τα μέλη της να υποχωρήσουν στα κεντρικά τους γραφεία.


Στη συνέχεια οι Γκρίζοι Λύκοι «βομβάρδισαν» τα γραφεία της Antifa με γυάλινα μπουκάλια, πυροτεχνήματα, ενώ προσπάθησαν να πυρπολήσουν το κτήριο που στεγάζονται. Tα πολιορκημένα μέλη «που ζητούσαν για την μείωση των δαπανών στην αστυνομία, τουίταραν υστερικά καλώντας την αστυνομία να τους σώσει», αναφέρει η Σέλνερ.

Η ίδια δηλώνει αμερόληπτη, και καταγράφει το ιστορικό των συγκρούσεων αλλά και το παράδοξο να προστρέχουν στην αστυνομία οι αντιεξουσιαστές που ζητούν την αποδυνάμωσή της.

Σημειώνεται ότι η Αυστρία έχει θέσει εκτός νόμου την τουρκική εθνικιστική οργάνωση των Γκρίζων Λύκων από το Φεβρουάριο του 2019 – μαζί και τη χαρακτηριστική χειρονομία τους, την υψωμένη γροθιά με προτεταμένο δείκτη και μικρό δάχτυλο.

Αν και οι Γκρίζοι Λύκοι θεωρούν ότι κρατούν ζωντανό τον εθνικισμό του Κεμάλ Ατατούρκ αντιμετωπίζουν απαγορεύσεις ως φασιστική οργάνωση σε αρκετές χώρες της Ευρώπης ενώ υπάρχουν υποψίες για εργαλειοποίηση της δραστηριότητάς τους από κύκλους του τουρκικού καθεστώτος με σκοπό την άσκηση πιέσης στις χώρες της ΕΕ όπου υπάρχει ισχυρή παρουσία πληθυσμού τουρκικής προέλευσης.
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ